Άνοιγμα των αγορών για τους συνεταιρισμούς του Τυρνάβου

Άνοιγμα των αγορών για τους συνεταιρισμούς του Τυρνάβου

Με εκπροσώπους συνεταιρισμών του Τυρνάβου συναντήθηκαν ο Γ.Γ Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης Δημήτρης Αυλωνίτης και ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. Μιχάλης Μυτιληνάκης, οι οποίοι επισκέφθηκαν την περιοχή.

Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες που έχουν πλέον οι Συνεταιριστές να βελτιώσουν την πρόσβαση στις αγορές, μέσα στο νέο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί και χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία τα οποία θα στηρίξουν την προώθηση των προϊόντων τους.

Όπως επισημάνθηκε στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου η δυναμική της παραγωγικής διαδικασίας του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα είναι τεράστια. Η προώθηση των προϊόντων γίνεται όμως με παλιές μεθόδους και με τρόπο που ακόμα και το αχλάδι ή τα προϊόντα αμπέλου χάνουν την προστιθέμενη αξία, που προσθέτει ο τόπος και το όνομα “Τυρνάβου”.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης επεσήμανε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες των υπουργείων να βελτιώσουν τις προσπάθειες που θα κάνουν οι Συνεταιρισμοί για την ένταξή τους στα νέα δεδομένα διακίνησης των προϊόντων.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο οποίος,αφού επεσήμανε τις αδυναμίες που έχουν οι παραγωγικοί φορείς να προωθήσουν τα προϊόντα τους, τόνισε πως το Επιμελητήριο μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει τις όποιες προωθητικές πρωτοβουλίες.

Πηγή: ert.gr