Άνοιξε η κουβέντα για καθορισμό κατώτατης τιμής στο συμπύρηνο

Την πρόθεσή τους για καθορισμό μέσα στον χειμώνα μιας ελάχιστης τιμής, ως τιμής βάσης, για το συμπύρηνο ροδάκινο, «που θα πληροί τις ποιοτικές προδιαγραφές ποιότητας», εκφράζει για πρώτη φορά η κονσερβοποιία, μόλις δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της φετινής παραγωγικής περιόδου και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εμπορική καμπάνια. Αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ της «ΥΧ», με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ), με την οποία η τελευταία εκδήλωνε ενδιαφέρον –«όψιμο» κατά ορισμένους κύκλους των παραγωγών– για «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών».

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά από πρόσκληση της Ένωσης, την προηγούμενη Τετάρτη κάθισαν στο ίδιο τραπέζι βιομήχανοι και εκπρόσωποι παραγωγών, εγκαινιάζοντας την αρχή ενός κύκλου συζητήσεων και επαφών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί