Αντιδράσεις παράγωγων στις ανακοινώσεις ΕΚΕ για το συμπύρηνο πριν τη συγκομιδή

«Οδεύουμε στο τέλος της παραγωγής και ακόμα δεν ξέρουμε τις τιμές» λένε οι παραγωγοί συμπύρηνου
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!
Την αντίδραση των παραγωγών προκάλεσε η ανακοίνωση της ΕΚΕ (την προηγούμενη εβδομάδα) που μεταξύ άλλων έθετε τις ποιοτικές προδιαγραφές για τις φετινές παραλαβές του συμπύρηνου ροδάκινου από τη βιομηχανία.
 
Σε ανακοίνωση του ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας αναφέρει σχετικά:
 

«Ξεκινάει τις επόμενες ημέρες  η συγκομιδή του συμπύρηνου ροδακίνου και θεωρούμε  απαραίτητο να ενημερώσουμε και μεiς την Ε.Κ.Ε.  για την αναγκαιότητα της ανάλογης «τιμής»  στην κατάλληλη ποιότητα .

Ευχαριστούμε την Ε.Κ.Ε. και τον κύριο Κ. Αποστόλου που αναγνωρίζει ευθαρσώς ότι η κατάκτηση της παγκόσμιας αγοράς στην κομπόστα αλλά και στο χυμό και το κατεψυγμένο προιόν οφείλεται σε δύο βασικές  προυποθέσεις  (όπως αναφέρεται και  στην προχθεσινή ανακοίνωση της Ε.Κ.Ε. )

  • Την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης και συνεπώς τελικού προιόντος
  • Το ανταγωνιστικό κόστος.
-Διαφήμιση-

Να σημειώσουμε λοιπόν το αυτονόητο. Οτι δηλαδή  κάποιοι μόχθησαν και ξοδεύτηκαν  και αγωνίστηκαν για την πρώτη υλη  και είναι οι μόνοι που  έχουν υποστεί  στο πετσί τους τις συνέπειες του ανταγωνιστικού κόστους.

Κι αυτοί είναι οι αγρότες παραγωγοί.

Αν λάβουμε  λοιπόν υπ όψιν μας ότι δεν υπήρξε κανείς να στηρίξει  την πάγια απαίτηση μας για καλύτερες τιμές παραγωγού –τέτοιες που να καλύπτουν τουλάχιστον  το κόστος παραγωγής και να αφήνουν και ένα κέρδος επιβίωσης.

Αν προσμετρήσει κανείς τις τεράστιες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που έχουμε δεχτεί τα τελευταία χρόνια  τον ΕΦΚΑ τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια το τέλος επιτηδεύματος και μια σειρα από άλλες δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις (για τις οποίες ποτέ δεν είδαμε από την πλευρά σας μια δήλωση έστω συμπαράστασης)   καθως και τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε έναν ΕΛΓΑ ο οποίος πεισματικά αρνειται κάθε αιτιο ζημίας για το οποίο κάθε φορά παρά τις υποσχέσεις του «άλλου»  Αποστόλου δεν αποζημιωνόμαστε.

Εάν σκεφτούμε ότι  στήριξη για την ζημία  που έχουμε υποστεί  από το ΕΜΠΑΡΓΚΟ  δεν είδαμε  ποτέ τα τρία τελευταία χρόνια .

Τότε πολύ εύκολα κε Κ. Αποστόλου φτάνουμε στο συμπέρασμα της υποβαθμισμένης ποιότητας της μειωμένης παραγωγής κ.ο.κ.

Και εάν οι ανακοινώσεις σας  δείχνουν  ήπιες και  σε «συνεναιτικό» δήθεν  κλίμα είναι γιατί και σεις και όλοι αντιλαμβάνονται πως  το μάρμαρο  εχει ραγίσει και αυτό μέχρι σήμερα το πλήρωναν μόνο οι παραγωγοί που τώρα   δυστυχώς  παραπαίουν . Το ίδιο και το προϊόν .

Όπως επίσης όλοι αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι το επόμενο  μάρμαρο πλέον θα το πληρώσουμε όλοι μας  σαν  τοπική οικονομία και σαν τοπική κοινωνία.

Γιατί κε Κ. Αποστόλου στην περιοχή μας, όταν καταρρέουν οι αγρότες τότε καταρρέουμε ολοι μαζί».

Για τον Α.Σ.Γ.ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΚΩΝ/ΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                         ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki