Αντίμετρα για τον ΕΝΦΙΑ στα αγροτεμάχια ψάχνει η κυβέρνηση

Αντίθετος στη φορολόγηση των αγροτικών εκτάσεων με τη λογική των οικοπέδων δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου μιλώντας στο Σκάι.

Ο υπουργός είπε ακόμα ότι αναζητούνται τρόποι για ελάφρυνση συνταξιούχων του ΟΓΑ και αδύναμων ομάδων στον αγροτικό πληθυσμό.

Ο κ. Αποστόλου ο οποίος την Τρίτη 12 Ιουλίου θα βρίσκεται στη Λάρισα σημείωσε ότι οι συναντήσεις με τους αγρότες για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους μαραθώνιες και ότι γίνεται ενημέρωση και για το ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούνκερ και τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

Για την διεκδίκηση από την Τσεχία του ονόματος «ελληνικό» ή «ελληνικού τύπου» στο γιαούρτι, τόνισε πως πρόκειται για απόπειρα σφετερισμού που παραβιάζει την αρχή της μη παραπλάνησης για τα τρόφιμα και θέματα εμπορικής εκμετάλλευσης. Είναι θετικό ότι ελληνικά προϊόντα έχουν αποκτήσει θετική φήμη, είπε χαρακτηριστικά, αλλά προσέθεσε ότι έχει διαμηνυθεί και στην τσεχική πλευρά ότι δεν θα γίνει αποδεκτή μια τέτοια ενέργεια και, εάν χρειαστεί, η χώρα θα προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Όσον αφορά τη φέτα, είπε ότι πλέον το ζητούμενο είναι μετά την μεταβατική περίοδο να προχωρήσουμε στην απόλυτη προστασία της κάτι που είναι εφικτό, αν και κράτησε επιφυλάξεις για τον Καναδά καθώς, όπως είπε, η συμφωνία που υπέγραψαν το 2014 οι Μπαρόζο-Σαμαράς είναι δύσκολο να ανατραπεί.