Απέσυρε την τροπολογία για τα τελωνεία o Αλεξιάδης 

Απέσυρε την τροπολογία για τα τελωνεία o Αλεξιάδης 

Μετά τα ομαδικά πυρά βουλευτών της αντιπολίτευσης, καθώς κατατέθηκε στο παρά 5΄ της ψηφοφορίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), απέσυρε την τροπολογία για τις βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε εκπρόθεσμη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο  Μηταφίδη και Κωνσταντίνο Μορφίδη αφορούσε βεβαιωμένες οφειλές για προϊόντα, που έχουν Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ώστε να μπορεί να γίνει η καταβολή τους σε 2 έως 48 δόσεις.

Οι ειδικοί αγορητές των κομμάτων για το νομοσχέδιο Κωνσταντίνος Σκρέκας (ΝΔ) και Γιάννης Μανιάτης (Δημοκρατική Συμπαράταξη) και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος κάλεσαν άμεσα τον αναπληρωτή υπουργό να πάρει πίσω την τροπολογία καταγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς, πως είναι φωτογραφική διάταξη.

«Ποια συμφέροντα εξυπηρετείτε και μας φέρνετε αυτήν την τροπολογία τελευταία στιγμή;», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μανιάτης ενώ ο Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «αν δεν την αποσύρετε μας βάζετε σε σκέψεις για το ποιους εξυπηρετεί».

Τελικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης απέσυρε την τροπολογία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αντιδράσεις υπήρξαν και από μέρους βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί κατατέθηκε κατά αυτόν τον τρόπο, τη στιγμή που αφορούσε χιλιάδες πολίτες, που βιώνουν την οικονομική ασφυξία λόγω της κρίσης και θα μπορούσε να έχει τη σύμφωνη γνώμη και άλλων κομμάτων.

Άννα Στεργίου