Από εβδομάδα εξελίξεις στα Σχέδια Βελτίωσης

Εξελίξεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα στο μέτωπο των Σχεδίων Βελτίωσης, τα οποία μοιάζουν ακινητοποιημένα. Κινητήριος άξονας για να ξεκολλήσει η κατάσταση είναι η εύρεση λύσης στο περίφημο θέμα του προσδιορισμού εύλογου κόστους γεωργικών ελκυστήρων (ο λεγόμενος «τιμοκατάλογος»), για το οποίο δεν έχει υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΥΧ», μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση του Συνδέσμου Εισαγωγέων με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, ώστε να προχωρήσει το θέμα. Πάντως, ο ΣΕΑΜ φαίνεται να εμμένει στην αρχική του στάση, μη αποδεχόμενος την απόφαση της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας που, όμως, έχει δημιουργήσει μια δεδομένη κατάσταση και μια «φόρμουλα» από την οποία θεωρείται αμφίβολο κατά πόσο μπορεί να παρεκκλίνει σημαντικά η παρούσα ηγεσία του υπουργείου. Ειρήσθω εν παρόδω, κατά της επίμαχης απόφασης του Μαρτίου, έχει κινηθεί νομικά μέλος του ΣΕΑΜ.

Ωστόσο, ο Σύνδεσμος έχει επιλέξει να μην ακολουθήσει μια τακτική μετωπικής σύγκρουσης, κρατώντας χαμηλούς τόνους και θεωρώντας ότι τα επιχειρήματά του υπέρ της απόσυρσης της απόφασης και της επιστροφής στο παλαιότερο καθεστώς των τριών προσφορών στους φακέλους είναι αρκούντως ισχυρά, ώστε να τα αποδεχθεί η παρούσα πολιτική ηγεσία.