Από τα φρούτα στο καλαμπόκι η Fresh Del Monte

Στις ετήσιες καλλιέργειες ετοιμάζεται να επεκτείνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της και, παράλληλα, το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της η Fresh Del Monte, διαβλέποντας προφανώς τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι αναταράξεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και στις αγορές αγροτικών εμπορευμάτων.

Ο καθετοποιημένος όμιλος, ο οποίος μέχρι σήμερα επικεντρώνεται στην παραγωγή και στη διάθεση φρούτων και λαχανικών, κάνει το πρώτο βήμα στη Γουατεμάλα, όπου μέσα στον Ιούλιο θα συγκομιστεί η πρώτη παραγωγή καλαμποκιού.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι ετήσιες καλλιέργειες θα αναπτυχθούν ως επίσπορες σε χωράφια στα οποία καλλιεργούνται τα βασικά της προϊόντα (π.χ. μπανάνα, ανανάς, πεπόνι), ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν με τον ίδιο τρόπο και εκτάσεις που βρίσκονται σε αγρανάπαυση.

Πολύπλευρα τα οφέλη

«Ως εταιρεία, είμαστε ουσιαστικά αγρότες μεγάλης κλίμακας, όμως αναζητούμε διαρκώς καινούργιους τρόπους να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περιουσιακά μας στοιχεία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Mohammad Abu-Ghazaleh (φωτό). «Το να προχωρήσουμε σε ετήσιες καλλιέργειες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μοχλεύσουμε τις αδρανείς μας εκτάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οφέλη είναι πολύπλευρα, καθώς, όπως υπογράμμισε, «όχι μόνο γινόμαστε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό μέρος της λύσης στο πρόβλημα της παγκόσμιας επισιτιστικής ασφάλειας, αλλά προετοιμάζουμε καλύτερα τις εκτάσεις μας για τις επόμενες καλλιεργητικές σεζόν, όσον αφορά τα βασικά μας προϊόντα. Παράλληλα, αποκτούμε ένα επιπλέον εισόδημα».