Αποκλειστικό: Μαζικές παραιτήσεις από το Δ.Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ και ψήφο εμπιστοσύνης στο Νέο Φορέα

Αποκλειστικό: Μαζικές παραιτήσεις στελεχών της ΠΑΣΕΓΕΣ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι παραιτήσεις μελών της ΠΑΣΕΓΕΣ. Σειρά αυτήν την φορά είχαν τρία ακόμα σημαντικά στελέχη της Συνομοσπονδίας. Πρόκειται για τους Κώστα Λεπίδα – πρόεδρος της ΕΑΣ Καβάλας, Παύλο Αραμπατζή – πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας Σερρών και ο Διονύσιος Φόλιος – πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας Πιερίας. Με δηλώσεις τους στο ypaithros.gr και οι τρεις συνεταριστές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο Νέο Φορέα!

Την παραίτησή του επιβεβαίωσε στο ypaithros.gr ο Παύλος Αραμπατζής – πρόεδρος της ΕΑΣ Βισαλτίας ενώ από την πλευρά του ο Κώστας Λεπίδας μας δήλωσε: «Έστειλα επιστολή παραίτησης στον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ και στο διοικητικό συμβούλιο. Κατ’ επανάληψη έλεγα ότι ο ρόλος της έχει τελειώσει… είτε φταίει η διοίκησή είτε φταίει ο πρόεδρος είτε οποιοσδήποτε. Νομίζω ότι ο χώρος έχει απαξιωθεί τόσο πολύ που έπρεπε κάπου να σταματήσουμε και να πάμε παρακάτω».

Και πρόσθεσε: «τα Χριστούγεννα ως διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ είχαμε πάρει μία απόφαση: Να οδηγήσουμε την ΠΑΣΕΓΕΣ σε εκκαθάριση και να μαζευτούμε όλες οι συνεταιριστικές οργανώσεις της Ελλάδας και να φτιάξουμε κάτι καινούργιο γιατί χωρίς συντονιστικό όργανο ένας – ένας θα χαθούν οι συνεταιρισμοί. Και ενώ είχαμε συμφωνήσει για όλα αυτά δεν έγινε τίποτα.

Από την πλευρά του ο κ. Διονύσιος Φόλιος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού  Καρότσας Πιερίας μας δήλωσε: «Ο σκοπός της παραίτησής μου ήταν να δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα ενιαίο, ένα και μόνο ένα, το οποίο να αντιπροσωπεύει όλους τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς της χώρας. Και να έχει την απαραίτητη αξιοπιστία ούτως ώστε να αντιμετωπίζει τα προβλήματα των αγροτών κα. και η παραίτηση πιστεύω βοηθάει στο να δημιουργηθεί ένα σχήμα. Θα συμμετέχω στο νέο σχήμα».