Απολογισμός ΥΨΗΠΤΕ – Ν. Παππάς: «Φέρνουμε το αύριο, σήμερα για όλους, χωρίς ανισότητες»

Πέφτουν οι υπογραφές στο Έργο της Ευφυούς Γεωργίας

Απολογισμός ΥΨΗΠΤΕ - Ν. Παππάς: «Φέρνουμε το αύριο, σήμερα για όλους, χωρίς ανισότητες»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο απολογισμός του έργου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από εκπροσώπους του Τύπου ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς έκανε λόγο για ένα μεγάλο και πολυεπίπεδο έργο που ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων, τοποθετώντας και πάλι τη χώρα σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο ψηφιακό και επικοινωνιακό διεθνή χάρτη. Βασικό σημείο της ομιλίας του υπουργού αποτέλεσε το εμβληματικό έργο της Ευφυούς Γεωργίας, το οποίο, όπως ενημέρωσε, έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται προ των πυλών της υλοποίησής του.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες υπογράφεται το Έργο της Ευφυούς Γεωργίας»

Μιλώντας για μια σειρά έργων που υλοποιούνται και δρομολογήθηκαν επί των ημερών του ο Νίκος Παππάς υπενθύμισε ότι μια από τις θεμελιώδεις προτεραιότητες του ΥΨΗΠΤΕ ήταν η εξάλειψη των ανισοτήτων στην Περιφέρεια. Βασικός αναπτυξιακός μοχλός αυτής της προσπάθειας του υπουργείου είναι, όπως τόνισε ο υπουργός, η διάδοση των ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους παραγωγής έως και 35%. Στη συνέχεια ο υπουργός ενημέρωσε ότι το εμβληματικό δημόσιο έργο της γεωργίας ακριβείας βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο ενώ «τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε τη σύμβαση του έργου».

Στο έργο αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο που θα φέρει πάνω από 12 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία, «δημιουργεί καινοτομία στο χωράφι», ενώ όπως πρόσθεσε, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα δεδομένα της εθνικής δημόσιας ψηφιακής υποδομής του αγροτικού τομέα θα είναι ανοιχτά στην ερευνητική κοινότητα και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Διαβάστε ΕΔΩ τον αναλυτικό απολογισμό του έργου του ΥΨΗΠΤΕ