Αποτελεσματική συνεργασία του ΑΣ Λαμίας με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

O Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαμίας στοχεύει στην καλύτερη αξιοποίηση του προγράμματος του ΠΑΑ ώστε να διαχειριστεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο την τοπική βιολογική γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή

Διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας για την CETA
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε συνεργασία με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, ομάδα επιστημόνων παρουσιάζει το πρόγραμμα σε διάφορες περιοχές που εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Η προσπάθεια αυτή εστιάζει στο θέμα της απορροφητικότητας των χρηματοδοτικών πόρων και της παραγωγικής διαδικασίας βιολογικών προϊόντων, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τις υπάρχουσες υποδομές προώθησης. Η επικοινωνία με τους αγρότες της περιοχής της Φθιώτιδας για την ένταξη στο πρόγραμμα των βιολογικών ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάδειξης ποιοτικών προϊόντων.

Η γεωπόνος Σοφία Μπλέτσα, προϊσταμένη του γεωτεχνικού τμήματος του συνεταιρισμού, περιέγραψε στην «ΥΧ» τις δράσεις αυτές: «Η προσπάθεια που καταβάλλει η επιστημονική ομάδα του συνεταιρισμού μας για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων είναι μεγάλη. Αρωγός σ’ αυτή μας την προσπάθεια είναι η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, με την ενημέρωση που μας παρέχει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της συνεργασίας είναι το πρόγραμμα των νέων αγροτών που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Θέλουμε να ενισχύσουμε την παραγωγική μας βάση με όλα αυτά τα καινοτόμα χρηματοδοτικά και οργανωτικά εργαλεία. Η άποψή μας είναι ότι η τοπική βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται και να οργανώνονται σε κοινή βάση.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Ο ρόλος ο δικός μας είναι καταλυτικός, καθώς προσπαθούμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα παραγωγούς που θέλουν να αλλάξουν το παραγωγικό τους μοντέλο. Το νέο αναπτυξιακό πρότυπο προάγει την ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στην παραγωγή και την προστασία του περιβάλλοντος. Η αρμονική αυτή σχέση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων». Αναφερόμενη στις δυνατότητες σύνδεσης της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας για την παραγωγή ενός ασφαλούς και ποιοτικού γάλακτος, η κα Μπλέτσα τόνισε: «Ο συνεταιρισμός μας έχει εργοστάσιο γάλακτος και αξιοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό παραγόμενης ποσότητας της περιοχής μας.

Η συνεργασία γεωργών και κτηνοτρόφων, με σημείο αναφοράς τον βιολογικό τρόπο παραγωγής, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία μας στην αγορά. Οι απαιτήσεις για μεγαλύτερες ποσότητες βιολογικών ζωοτροφών μέσα από μία οργανωμένη παραγωγή θα δώσουν τη δυνατότητα να προωθήσουμε πιστοποιημένο προϊόν και σε άλλες περιοχές της χώρας, που έχουν έλλειψη. Εμείς, μέσω του συνεταιρισμού, έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε την απαραίτητη υποδομή για την προώθηση των ζωοτροφών. Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος μας, μέσα από την ενημέρωση και το διάλογο να ενισχύσουμε αυτές τις δομές».

Ο συνεταιρισμός, λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά, ενημέρωσε τους υποψηφίους του προγράμματος ότι η πληρωμή του φορέα πιστοποίησης και των υπηρεσιών του ΑΣ Λαμίας θα γίνεται με πάγια εντολή, όταν οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν τις ενισχύσεις. Οι συμφωνίες αυτές είναι αποτέλεσμα των συνεργειών της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με τους συνεταιρισμούς και άλλους συνεργαζόμενους φορείς.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές