Αποχωρεί από την ΕΨΑ η Hπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεως, στην SMERC το μερίδιό της

Την απόφαση να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της ΕΨΑ, ρίχνοντας τους τίτλους τέλους στην επένδυση που είχε ξεκινήσει προ δεκαετίας, έλαβε η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεως (Βίκος) της οικογένειας Σεπετά.

Το μερίδιο 25% που κατείχε πωλήθηκε στην την Αγριά Εμπορική ΑΕ, εταιρεία που ελέγχει το SMERC, fund του γνωστού πρώην τραπεζίτη, Νίκου Καραμούζη το οποίο κατείχε την πλειοψηφία στην εταιρεία, με τη συμφωνία να κλείνει την Παρασκευή 26 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι επένδυση της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεως στην βολιώτικη εταιρεία είχε πραγματοποιηθεί πριν κάνει την δική της είσοδο στην αγορά αναψυκτικών μέσω του brand Βίκος το οποίο έχει πλέον αποκτήσει τη δική του δυναμική.

Πέτρος Σεπετάς

Πλέον η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεως θα ρίξει το βάρος στο πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 100 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα. Ο πρόεδρός της, Πέτρος Σεπετάς δήλωσε, χαρακτηριστικά: «Μετά την ανακοίνωση του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος ύψους 100 εκ ευρώ σε βάθος πενταετίας αποφασίσαμε, μετά από δέκα χρόνια συμμετοχής μας, να αποεπενδύσουμε από την ΕΨΑ κρίνοντας ότι δεν έχει νόημα η παραμονή μας ως επενδυτές στο σχήμα αυτό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι δρόμοι μας δεν θα ξανασυναντηθούν στο μέλλον. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατηγικό μας σχεδιασμό για ανάπτυξη ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην αγορά. Είμαστε η μεγαλύτερη εταιρεία εμφιαλωμένου νερού στην Ελλάδα και η μεγαλύτερη Eλληνική εταιρεία αναψυκτικών στη χώρα. Συνεχίζουμε να στοχεύουμε ακόμη πιο ψηλά πιστοί στις αξίες και τη στρατηγική μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του SMERemediumCap, Νίκος Καραμούζης δήλωσε: «Είναι βαθιά η εκτίμηση μας για τον Πέτρο Σεπετά και την οικογένεια του καθώς και για την επιτυχή επιχειρηματική του πορεία που δημιουργεί σταθερά οικονομική και κοινωνική αξία. Αποφασίσαμε μετά από φιλικές και γόνιμες συζητήσεις ότι θα ήταν καλύτερο για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να ακολουθήσουν ανεξάρτητη επιχειρηματική πορεία, με την αγορά από την SMERC του ποσοστού μετοχικής συμμετοχής της εταιρείας Ηπειρωτικών Εμφιαλώσεων στην ΕΨΑ, έτσι ώστε και οι δυο εταιρείες να υλοποιήσουν απρόσκοπτα τα δικά τους φιλόδοξα σχέδια και στρατηγική ανάπτυξης, χωρίς αμοιβαίες δεσμεύσεις και περιορισμούς, σε ένα υγιές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θα στηρίξουμε τη δυναμική ανάπτυξη της ΕΨΑ, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά».