Αργολίδα: Ασταμάτητοι οι έλεγχοι για το ελαιόλαδο

Η νοθεία στο ελαιόλαδο στην ατζέντα της συνάντησης ΕΦΕΤ και ΕΔΟΕΕ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου συνοδεύτηκε με την κινητοποίηση των υπαλλήλων της ΔΑΚ Αργολίδας που έχουν στόχο να βάλουν φραγμό σε αθέμιτες μεθόδους ή σε λανθασμένες κινήσεις που θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση του παραγόμενου ελαιολάδου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η ΔΑΟΚ Αργολίδας δύο φορές με επιστολές της προς τους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων προειδοποίησε για τους όρους λειτουργίας τους, επισημαίνοντας ότι, σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς, θα υπάρξουν χρηματικά πρόστιμα. Στην Αργολίδα, υπάρχουν περίπου 50 ελαιοτριβεία και για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα απαιτείται διαρκής έλεγχος.

-Διαφήμιση-

Παράλληλα με τους ιδιοκτήτες, έχουν ενημερωθεί και οι ελαιοπαραγωγοί ότι το μάζεμα της ελιάς θα πρέπει να γίνει στα χρονικά όρια που ορίζει η ετικέτα του φαρμάκου από τον τελευταίο ψεκασμό. Η συλλογή της ελιάς πριν από το οριζόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί στο παραγόμενο ελαιόλαδο.

Από τη ΔΑΟΚ Αργολίδας, η Κωνσταντίνα Σπανού δήλωσε: «Κάνουμε συνεχώς ελέγχους και παίρνουμε δείγματα ελαιολάδου, τα οποία στέλνουμε στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν υπολείμματα στο λάδι». Τα πρόστιμα αρχίζουν από 1.000 ευρώ και φθάνουν μέχρι 50.000 ευρώ.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki