ARION 510: Best seller στην κατηγορία του, και όχι τυχαία

Η CLAAS, ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων στον κόσμο, έχει ως κυρίαρχο στόχο τη συνεχή ανάπτυξη, εξέλιξη και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας, προσφέροντας άνεση και ευκολία.

Στην κατηγορία των τετρακύλινδρων τρακτέρ προσφέρει το ARION 500, το οποίο αποτελεί ένα από τα best seller στη κατηγορία του και καλύπτει το φάσμα ιπποδύναμης από 125-165hp. Το ARION 510 συγκεκριμένα διαθέτει τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο υδρόψυκτο κινητήρα DPS προδιαγραφών Tier4 με ιπποδύναμη 125hp, έλεγχο καυσαερίων με Ad-Blue και χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση και υψηλή απόδοση και ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών, όποτε οι συνθήκες το απαιτούν.

Τα περιφερειακά του κινητήρα, όπως ο διπλός υπερτροφοδότης, ο εγκέφαλος και η ηλεκτρονική καλωδίωση, είναι αποκλειστικά έργο της CLAAS, χαρίζοντας υψηλές επιδόσεις στο νέο μοντέλο. Το 510 διαθέτει σειριακό ημιαυτόματο κιβώτιο 24 σχέσεων HEXASHIFT με προαιρετική δυνατότητα αναβάθμισης σε αδιαβάθμητο CMATIC (αποκλειστικά κατασκευής της CLAAS), δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να εκτελέσει κάθε εργασία με ακρίβεια.

Όσον αφορά το επίπεδο του εξοπλισμού, το νέο ARION προσφέρεται στις εκδόσεις CIS, CIS+ και CEBIS. Στην πρώτη έκδοση έχουμε στην καμπίνα 4 μηχανικά χειριστήρια και έγχρωμη οθόνη ενδείξεων 7’’ στην κολώνα του τρακτέρ. Στη CIS+ το ARION αποκτά, επιπρόσθετα της απλής έκδοσης, 4 ηλεκτροϋδραυλικά χειριστήρια, ενώ για τους πλέον απαιτητικούς η έκδοση CEBIS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας οθόνη αφής 12’’ και φωτισμό LED.

Η καμπίνα είναι ευρύχωρη, κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας γερμανικά υλικά και προσφέρει εξαιρετική ορατότητα στον χειριστή και υψηλές ανέσεις, όπως ανατομικό αεροκάθισμα με πολλές ρυθμίσεις, CLIMA, φίλτρα άνθρακα και ανάρτηση 4 σημείων.

Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται δίπλα και γύρω από τον οδηγό και μπορεί να χειριστεί τις περισσότερες λειτουργίες του τρακτέρ με το πάτημα ενός κουμπιού στον ειδικά σχεδιασμένο πολυλειτουργικό μοχλό. Το μοντέλο 510 διαθέτει ανασχεδιασμένη μπροστινή ανάρτηση PROACTIV με υδραυλικές μπουκάλες μεγαλύτερης διαδρομής, προσφέροντας την απαραίτητη άνεση στον χειριστή.

Κάθε εργασία στο χωράφι μπορεί να εκτελεστεί με ακρίβεια και ταχύτητα, χρησιμοποιώντας την πολύ δυνατή αντλία τύπου Load Sensing με αισθητήρα φορτίου και παροχή έως και 150 λίτρων/λεπτό. Στο πίσω μέρος του τρακτέρ συναντάμε τα υδραυλικά υψηλής αντοχής, με ανυψωτική ικανότητα έως και 7.500 κιλά, ενώ επίσης υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης υδραυλικών φρένων και αερόφρενων. Ο χειρισμός των πίσω υδραυλικών και του υδραυλικού ραντάρ γίνεται εύκολα και γρήγορα χάρη στα εξωτερικά χειριστήρια στα φτερά του τρακτέρ.

Το CLAAS ARION 510 μάς εισάγει στην εποχή του μέλλοντος και της γεωργίας ακριβείας, αφού μπορεί να εξοπλιστεί με εργοστασιακό σύστημα αυτόματης καθοδήγησης GPS με χειρισμό ISOBUS παρελκομένων από την εργοστασιακή οθόνη του τρακτέρ, ενώ είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τηλεδιάγνωση σε πραγματικό χρόνο μέσω του συστήματος TELEMATICS της CLAAS.

Τα τρακτέρ της σειράς CLAAS καλύπτονται πλήρως με υψηλής ποιότητας after sales υποστήριξη, η οποία προσφέρει πλήρη και άμεση κάλυψη σε ανταλλακτικά και άμεση τεχνική υποστήριξη 24/7 σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας, ακόμα και μέσα στο χωράφι. Όλα αυτά, μόνο από μια ολοκληρωμένη αντιπροσωπεία που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της, όπως η Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ.