Αυξημένος τζίρος και κερδοφορία για την Barilla Hellas το 2015

Eνισχυμένη η Barilla Hellas στην νέα δομή του ομίλου

Ενισχυμένο κύκλο εργασιών κατέγραψε για το 2015 η Barilla Ηellas που απορροφά από την χώρα μας πάνω από 75.000 τόνους σκληρού σιταριού ετησίως.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, η εταιρεία εμφάνισε την περυσινή χρονιά κύκλο εργασιών 72,9 εκατ. ευρώ ενώ τα προ φόρων κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 4,4 εκατ. ευρώ. Κατά την ίδια την Barilla Hellas, η αναπτυξιακή δυναμική της συνεχίστηκε και το 2015, με τα αποτελέσματα να αναδεικνύουν πλέον την ελληνική δραστηριότητα ως σημαντικό βραχίονα του ομίλου Barilla διεθνώς.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έχοντας οικοδομήσει μια συνολική, μακροπρόθεσμη στρατηγική σε βιομηχανικό, εμπορικό αλλά και διοικητικό επίπεδο, η Barilla Hellas έχει καταφέρει να δημιουργήσει στηνΕλλάδα έναν πόλο παραγωγής, διαχείρισης και διάθεσης των προϊόντων της εταιρίας σε ξένες αγορές.

Σε βιομηχανικό επίπεδο, κομβικό ρόλο στην ενίσχυση της παγκόσμιας παρουσίας της Barilla Hellas έχουν, σύμφωνα με την εταιρία, τα εκτενή επενδυτικά προγράμματα που υλοποιούνται με σταθερότητα στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της τα τελευταία 25 χρόνια. Η εταιρία είναι σε θέση να παράγει στην Ελλάδα για όλο τον κόσμο έχοντας ολοκληρώσει επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους περίπου 70 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο κατά την τελευταία τριετία 2013-2015, έχει επενδύσει περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Θήβας και στο μύλο του Βόλου.

Σε εμπορικό επίπεδο, σύμφωνα με την εταιρία, διαθέτοντας εδραιωμένη παρουσία εδώ και 50 χρόνια στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Αυστραλίας, η Barilla Hellas κεφαλαιοποιεί την τεχνογνωσία και την εμπειρία της πραγματοποιώντας πλέον στην Ελλάδα για λογαριασμό του ομίλου την παραγωγή προϊόντων για ασιατικές αγορές με περισσότερους από 3 δισ. καταναλωτές.

Συνολικά τα τελευταία 5 χρόνια, το εργοστάσιο της Θήβας έχει παράξει περισσότερους από 88.000 τόνους προϊόντων για αγορές εκτός των ελληνικών συνόρων.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι μέσα από τη λειτουργία της ως διοικητικό κέντρο για την Ανατολική Ευρώπη, η Barilla Hellas, παράγοντας και διαθέτοντας προϊόντα από την Ελλάδα, συνεχίζει απρόσκοπτα την περαιτέρω ανάπτυξή της με τον συνολικό κύκλο εργασιών στις χώρες υπό την εποπτεία της, να ανέρχεται σε 128 εκατ. ευρώ το 2015.

Σύμφωνα με την εταιρία, σημαντικός πυλώνας της στρατηγικής επιτυχίας της Barilla Hellas είναι το γεγονός ότι επενδύει τεχνολογικά ώστε να διασφαλίζει το προβάδισμα τόσο σε επίπεδο υπεροχής υποδομών όσο και σε επίπεδο βιώσιμης λειτουργίας προκειμένου να μπορεί να ενισχύει μακροπρόθεσμα την παγκόσμια παρουσία της με κέντρο την Ελλάδα.

Σημειώνεται ακόμη πως η εταιρία δίνει έμφαση στην αποτελεσματικότητα, όπου μεταφέρει την τεχνογνωσία της στο αγροτικό δυναμικό της χώρας μέσα από εξειδικευμένο πρόγραμμα βέλτιστων τρόπων καλλιέργειας σιταριού που ενημερώνει και εκπαιδεύει Έλληνες παραγωγούς για τις τεχνικές της αειφόρου καλλιέργειας αλλά και για τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον, τους ίδιους και την τοπική κοινωνία. Υλοποιώντας σε σταθερή βάση συμβολαιακή καλλιέργεια σε 60.000 στρέμματα Ελλήνων αγροτών, η Barilla Hellas απορροφά 75.000 τόνους ελληνικού σκληρού σιταριού κάθε χρόνο.

Ο κ. Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas, δήλωσε: «Το 2015 ήταν μια χρονιά περαιτέρω εδραίωσης της Barilla Hellas ως σημαντικού παραγωγικού κόμβου για την Ανατολική Ευρώπη όσο και για τον όμιλο συνολικά. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ότι προϊόντα που προορίζονται για τις μεγάλες αγορές της Ασίας θα παράγονται εδώ, στην Θήβα. Η εξωστρέφεια και ο διεθνής προσανατολισμός είναι για μας εργαλείο ανάπτυξης. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε και είμαστε περήφανοι γιατί κάθε χρόνο τηρούμε στο ακέραιο τις εξαγγελίες μας».