Αύξηση τζίρου και κερδών για την ΕΒΟΛ, στον πάγο το πρότζεκτ για τα αρωματικά

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Γάλακτος ΕΒΟΛ η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του  Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου όπου έγινε ενημέρωση επί των θεμάτων που απασχολούν τον Συνεταιρισμό και λήφθηκαν αποφάσεις επ’ αυτών.

Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκε ο Ισολογισμός και τα Αποτελέσματα Χρήσεως 2017 και ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση για την καλή πορεία που είχε ο Συνεταιρισμός το 2017, όπου τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ θετικά με αύξηση τζίρου(18 εκ.ευρώ) αύξηση του όγκου πωλήσεων και των κερδών.

Μεταξύ άλλων απεφασίσθη η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δυναμικότητας 500KW συνολικού κόστους 500.000€ επωφελούμενη των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και με συμψηφισμό της ιδίας κατανάλωσης ρεύματος.

Η ως άνω επένδυση θα κατασκευασθεί στις εγκαταστάσεις μας στο Στεφανοβίκειο, θα είναι επιδοτούμενη σε ποσοστό 50%, το δε υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί  εξ’ιδίων κεφαλαίων του Συνεταιρισμού και χωρίς δανεισμό. Η συγκεκριμένη επένδυση θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου και θα  αποσβεστεί εντός διετίας.

Επίσης έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ.Νικήτα Πρίντζο ότι έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού για την παραγωγή και εμφιάλωση γάλακτος χρονικής διάρκειας 18 ημερών. Το γάλα αυτό είναι ένα νέο προϊόν, το οποίο θα καλύψει τις αγορές σχεδόν όλης της Ελληνικής Επικράτειας, ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών.

Επίσης απεφασίσθη η διανομή μερίσματος 1.000 ευρώ στα μέλη του Συνεταιρισμού.

Σχετικά με το θέμα των αρωματικών φυτών ο Πρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος ενημέρωσε τα μέλη ότι το θέμα αυτό λόγω των μεγάλως εθνικών θεμάτων που υπάρχουν με την Τουρκία έχει παγώσει και αναζητούνται άλλες αγορές για έναρξη των διαδικασιών αυτού του εγχειρήματος.

Όλα τα θέματα της ημερήσια διάταξης εγκρίθηκαν ομόφωνα από τα 175 μέλη που παρευρέθησαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση.