Ο Αχιλλέας Λιούτας φαβορί για την προεδρία στη ΔΟΒ

Στις κάλπες οδηγήθηκαν την Τετάρτη 9 Ιουνίου οι εκλέκτορες της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Βάμβακος (ΔΟΒ) στα γραφεία της στη Λάρισα, προκειμένου να εκλέξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο, που θα έχει τετραετή θητεία.

Οι εκλογές, βάση του καταστατικού της ΔΟΒ ήταν δύο: Στη μία ψήφισαν οι 10 αντιπρόσωποι των παραγωγών-συνεταιριστών και στη δεύτερη οι εκπρόσωποι των εκκοκκιστών. Στόχος, να εκλεγεί το νέο 8μελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο στη νέα του θητεία θα έχει πρόεδρο παραγωγό- συνεταιριστή. Στην απερχόμενη διοίκηση, πρόεδρος ήταν ο εκκοκκιστής Βασίλης Μάρκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr, στις τάξεις των παραγωγών- συνεταιριστών είχαν δημιουργηθεί δύο ομάδες. Η πρώτη αποτελούνταν από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα, τον Γ. Καραΐσκο από το Συνεταιρισμό Λαρισαίων Αγροτών, τον Καρδιτσιώτη παραγωγό Βασ. Γιαννάκο, και τον Φ. Καχπάνη (Σέρρες). Η δεύτερη ομάδα αποτελούνταν από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Λαμίας Θαν. Παπαθανασόπουλο,  Ν. Κουρκούτα (Κομοτηνή), Φωτεινό (Θες/νίκη) και Στ. Νταούκα (Βέροια).

Όπως ήταν λογικό η πίτα θα μοιράζονταν στα δύο. Έτσι και έγινε: Από πέντε ψήφους έλαβε η τετράδα Λιούτα, ενώ «έσπασε» η τετράδα Παπαθανασόπουλου, καθώς οι 3 πρώτοι έλαβαν από 5 ψήφους και ο κ. Νταούκας 4.

Ακολούθησε κλήρωση μεταξύ των ισοψηφισάντων, η οποία ανέδειξε τυχερούς τους Λιούτα, Καραΐσκο, Φωτεινό και Κουρκούτα.

Η κάλπη των εκκοκκιστών έβγαλε το κουαρτέτο κ.κ. Β. Μάρκου, Δημ. Πολύχρονο, Αντ. Σιάρκο, Πρόδρ. Ουσουλτζόγλου.

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου στις 5:00 το απόγευμα το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΔΟΒ στη Λάρισα, προκειμένου να εκλέξει το νέο προεδρείο, με τον Τρικαλινό συνεταιριστή Αχιλλέα Λιούτα, να εμφανίζεται ως φαβορί για τη θέση του προέδρου.