Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σε σφαγεία της Χαλκίδας

Μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σε σφαγεία της Κεντρικής Εύβοιας. Οι καταγγελίες του συνδικάτου τροφίμων και ποτών Ευβοίας κάνουν λόγο για πάνω από 35 κρούσματα το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις επιχειρήσεις και τους υπεύθυνους φορείς.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, το πρόβλημα εντοπίζεται σε πολλές επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το εργοστάσιο Μιμίκου HQF (του ομίλου Φιλίππου), διότι είναι ο μεγαλύτερος του κλάδου, και κατ’ επέκταση αυξάνεται και ο κίνδυνος διασποράς του ιού. Μέσα από τις εκκλήσεις του, το συνδικάτο ζητά την άμεση παρέμβαση της τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης Ευβοίας για να διαπιστώσουν αν τηρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές, ώστε να διασφαλίζεται στον μέγιστο βαθμό η προστασία των εργαζομένων.

Όπως όμως εκτιμούν οι ίδιοι, τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που παρουσιάζονται, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο την υγεία των εργαζομένων σε κίνδυνο. Τέλος, η καταγγελία του συνδικάτου κοινοποιείται και στην Εισαγγελία Χαλκίδας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη σοβαρότητα του προβλήματος που παρουσιάζεται στους χώρους εργασίας.