Σε αύξηση των εκτάσεων προχώρησε η “Θερμοκήπια Θράκης”

Στην ολοκλήρωση επένδυσης ύψους 12,2 εκατ. ευρώ για την επέκταση της υπάρχουσας µονάδας υδροπονικής καλλιέργειας κηπευτικών προχώρησε εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους η Θερμοκήπια Θράκης.

Πλέον, το σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας, που αποτελεί κοινό πρότζεκτ των ομίλων Έλαστρον και Πλαστικά Θράκης ανέρχεται σε 196 στρέμματα, νούμερο που, όπως σημειώνεται στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του 2019, την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων της χώρας.

Η δε καθαρά παραγωγική έκταση, όπου καλλιεργούνται, κατά κύριο λόγο, ντομάτα τσαμπί και beef, καθώς και αγγούρι μακρύ και Κνωσσού, φτάνει τα 160 στρέμματα, σχεδόν τετραπλάσια δηλαδή από τα 45 στρέμματα με τα οποία ξεκίνησε το 2014 τη δραστηριότητα της η Θερμοκήπια Θράκης. Τα προϊόντα της εταιρείας διατίθενται σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες της χώρας με το εμπορικό σήμα «Ο Κήπος της Ξάνθης».

Σε επίπεδο ομίλου, η Έλαστρον κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του έτους τζίρο 58,1 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.