Για αύξηση τιμών των βιταμινών στα σιτηρέσια κάνει λόγο η ΝΟΥΤΡΙΑ ΕΛΛΑΣ

Για αύξηση τιμών των βιταμινών στα σιτηρέσια κάνει λόγο η ΝΟΥΤΡΙΑ ΕΛΛΑΣ
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η ΝΟΥΤΡΙΑ ΕΛΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να διαφωτίσει τους παραγωγούς ζωοτροφών και τους κτηνοτρόφους για την ραγδαία αύξηση τιμών των βιταμινών που προστίθενται στα σιτηρέσια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Αισθανόμαστε πιεστική την ανάγκη να απευθυνθούμε προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για ένα σημαντικότατο πρόβλημα, που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες στο κλάδο των ζωοτροφών, και έχει πάρει τις τελευταίες εβδομάδες τη μορφή καταστροφικής χιονοστιβάδας, για την κτηνοτροφία.

Το πρόβλημα συνίσταται στη γεωμετρική αύξηση των τιμών των βιταμινών που προστίθενται στα σιτηρέσια – ημερήσια διαιτολόγια – των ζώων και ιχθύων με ιδιαίτερα βαριές οικονομικές επιπτώσεις  από τη σημαντική αύξηση του κόστους παραγωγής.

Η ραγδαία αύξηση των τιμών, αρχικά της ομάδας των βιταμινών Β, άρχισε την άνοιξη και πρόσφατα άγγιξε μέχρι και το οκταπλάσιο των αρχικών τιμών.

Eπιτάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με το δεκαπλασιασμό των τιμών των βιταμινών Α και Ε. Πρόσφατα η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και βιταμινών όπως και πρώτων υλών παραγωγής βιταμινών η Γερμανική BASF ανήγγειλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης <<force majeure>> εξαιτίας μιας καταστροφικής πυρκαγιάς σε ένα από τα εργοστάσια της, το της παραγωγής του ενδιάμεσου προϊόντος παραγωγής βιταμινών Α, Ε και β-καροτινίου, με το όνομα citral με μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς 45%.

Η αναγγελία αυτή συγκλόνισε την αγορά των βιταμινών της ομάδας αυτής και είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι και τον 11πλάσιασμό της τιμής της Α και τον εξαπλασιασμό της Ε και του β-καροτενίου.

Μετά τα γεγονότα αυτά και τις τεράστιες αυξήσεις των τιμών, με αντίστοιχη επιβάρυνση στο κόστος διατροφής των ζώων, και τις συνέπειες τους στο κόστος των κτηνοτροφικών προϊόντων, είναι σε εξέλιξη η επίδραση στην ισόρροπη διατροφή των ζώων και σε όλη τη παραγωγική αλυσίδα των κτηνοτροφικών προϊόντων.

Όντας μια εταιρεία παραγωγής συμπληρωμάτων ζωοτροφών με βασικά συστατικά τις βιταμίνες, κρίναμε ότι έχουμε υποχρέωση να παρουσιάσουμε και να φωτίσουμε το πρόβλημα, διεγείροντας το ενδιαφέρον των μαζικών μέσων ενημέρωσης.

Συμπληρωματικά θέτουμε στη διαθεσή σας κάποια απο τα links τεκμηρίωσης των στοιχείων της ενημέρωσης αυτού του δελτίου τύπου και της επιστολής μας προς τους συναδέλφους παραγωγούς ζωοτροφών και τους κτηνοτρόφους.

Η επιστολή συνοδεύεται  με τεχνικές πλατφόρμες ενημέρωσης και περιλαμβάνει πρόταση τουλάχιστον ισχυρής άμβλυνσης του προβλήματος.

Η ενεργοποίηση σας για τη παρουσίαση του προβλήματος ειναι το ζητούμενο.

https://www.scribd.com/doc/39101649/Vitamins-in-Animal-Nutrition 

http://www.aquafeed.com/documents/1429121165_1.pdf

Σχετικό και το παρακάτω link συνέντευξης του αντιπροέδρου της εταιρείας DSM:

https://www.feedinfo.com/Pages/indesx/5814707

Δ.Τ

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress