Η Bayer βάζει πλάτη σε ελληνικές start ups

Νέες ισχυρές συνεργασίες που προάγουν την καινοτομία ετοιμάζει η εταιρεία

Τον ρόλο των ισχυρών συνεργασιών ως καταλύτη για την ανάπτυξη εξαιρετικά πολύπλοκων και καινοτόμων έργων, τα οποία μεμονωμένα δεν θα ήταν εφικτά, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer Ελλάς, Andreas Pollner, στη διάρκεια του χαιρετισμού του στην ημερίδα «Η καινοτομία στην Ελλάδα σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν», η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το Σάββατο 23 Ιανουαρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Pollner, αυτός είναι και ο λόγος που η Bayer αξιοποιεί τα οικοσυστήματα καινοτομίας παγκοσμίως, προκειμένου «να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε, να δοκιμάσουμε και να δημιουργήσουμε από κοινού κορυφαίες πελατοκεντρικές λύσεις». «Στην Ελλάδα, με το πρόγραμμα NBG Business Seeds, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ACEin) και άλλους επιλεγμένους συνεργάτες εξερευνούμε το τοπικό οικοσύστημα και αναπτύσσουμε τρόπους συνεργασίας για ένα λαμπρό μέλλον στην καινοτομία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Σόνια Μουσαβερέ, υπογράμμισε ότι η Bayer Ελλάς επενδύει στη δημιουργία συνεργασιών με εξωτερικούς συνεργάτες από την ακαδημαϊκή κοινότητα, την ευρύτερη βιομηχανία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Τόνισε, δε, ότι προτεραιότητα της εταιρείας «είναι η προβολή στο εξωτερικό καινοτόμων ιδεών, προϊόντων και υπηρεσιών των ελληνικών start ups, η προετοιμασία τους για τη συμμετοχή σε διεθνή προγράμματα, καθώς και η υποστήριξή τους στην ανάπτυξη λύσεων που έχουν εφαρμογή και ενδιαφέρον τοπικά».

Στήριξη του Elevate Greece

Σε αυτό το πλαίσιο και ερωτηθείσα για τις δράσεις που πρόκειται να αναλάβει η Bayer Ελλάς το 2021, στάθηκε στη συνεργασία με το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ, το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, την Endeavor Greece, το Metavallon και το Uni.Fund. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η υποστήριξη της εθνικής πρωτοβουλίας Elevate Greece και η έναρξη του Level-up, ενός προγράμματος συμβουλευτικής και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων από την Bayer.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 400 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων πρυτάνεις και μέλη των διοικήσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας, μέλη της ευρύτερης ελληνικής πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας και εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.