Η Bayer χορηγός στο 3ο Αγροτικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Η Bayer χορηγός στο 3ο Αγροτικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Στις 23 Μάϊου 2018, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πλέον 3ο Αγροτικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής στο Divani Caravel Hotel της Αθήνας. Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν «Ο ρόλος της Ελληνικής Γεωργίας στην ανασυγκρότηση της χώρας» το οποίο πλαισιώθηκε από 4 θεματικά πάνελ. Περισσότεροι από 250 σύνεδροι συμμετείχαν στην εκδήλωση προερχόμενοι τόσο από εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας όσο και από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις αγροεφοδίων, αγροτικούς συνεταιρισμούς και ασφαλιστικούς φορείς.

Τα πάνελ με την παρουσία 30 Ελλήνων αλλά και ξένων ομιλητών κάλυπταν θέματα για το θεσμικό περιβάλλον, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές για τη ζωική και φυτική παραγωγή, την αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

Η Βayer Ελλάς συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά ως Associate Sponsor με παρουσία στελεχών της από τα τμήματα Εγκρίσεων και Ανάπτυξης, Πωλήσεων, Marketing ενώ ο Απόστολος Κλοντζάρης, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της εταιρίας πήρε μέρος στο 4ο πάνελ με εστίαση στην «Καινοτομία στην Ελληνική Γεωργία». Η παρουσίαση που έκανε πριν την έναρξη της συζήτησης είχε θέμα την παραγωγική ανασυγκρότηση με στόχο την προστιθέμενη αξία και μέσα από τις λύσεις και τα σύγχρονα εργαλεία που διαθέτει η Βayer για τον παραγωγό θέλησε να τονίσει πως η Γεωργία αλλάζει, απαιτείται καινοτομία και συνεργασίες προκειμένου να υποστηριχθούν οι Έλληνες παραγωγοί και βεβαίως να αναδειχθούν τα ελληνικά προϊόντα ώστε να είναι αναγνωρίσιμα και ανταγωνιστικά στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Όπως ο ίδιος επισήμανε, «H καινοτομία πρέπει να εστιάζει στη λύση  – όχι απλά στο προϊόν. Η Bayer προσπαθεί και δίνει λύσεις με γνώμονα το τρίπτυχο Ποιότητα – Αειφορία – Ασφαλής τροφή. Η Γεωργία αλλάζει δραματικά και στο μέλλον θα συνδέεται άρρηκτα με την Υγεία, τη Διατροφή και τη Βιωσιμότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι εμείς στη Βayer, ενδυναμώνοντας σήμερα τον Έλληνα παραγωγό ώστε να ανταποκριθεί με αυτοπεποίθηση  στις ανάγκες του μέλλοντος. Στοχεύουμε στην καρδιά του παραγωγού με την Αποστολή μας Επιστήμη για μια Καλύτερη Ζωή».