Βίκος: Πάνω από 100 εκατ. ευρώ ο ετήσιος κύκλος εργασιών το 2022

Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 15,08% και ο μέσος όρος του προσωπικού έφτασε τα 412 άτομα

Άνοδο 16,16% στον κύκλο εργασιών της κατέγραψε το 2022 η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.), νερού και παραγωγής φυσικών μεταλλικών αναψυκτικών, απορροφώντας την αύξηση του κόστους παραγωγής και επιτυγχάνοντας να συγκρατήσει τις τιμές πώλησης των προϊόντων στους καταναλωτές στα επίπεδα του 2021.

Σε εφαρμογή του αναπτυξιακού σχεδιασμού και σύμφωνα με τις προβλέψεις που είχαν ανακοινωθεί, ο ετήσιος κύκλος εργασιών υπερέβη το «φράγμα» των 100 εκατομμυρίων. Συγκεκριμένα, όπως καταδεικνύουν τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2022, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 100.729.509,35. Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 70,37% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η μείωση αυτή προέρχεται από τη ραγδαία, διεθνή άνοδο της τιμής του πετρελαίου και των παραγώγων του, καθώς και από τη μεγάλη άνοδο του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 15,08% και ο μέσος όρος του προσωπικού έφτασε τα 412 άτομα, αποδεικνύοντας έμπρακτα, σύμφωνα με την εταιρεία, «για μία ακόμη χρονιά ότι οι θέσεις εργασίας όχι μόνο προστατεύονται αλλά και αυξάνονται, παρά τη σημαντική υποχώρηση της κερδοφορίας».

Η εταιρεία τονίζει πως «συνεχίζει τη δυναμική της πορεία, αφουγκράζεται τις ανάγκες των καταναλωτών και της κοινωνίας και ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά».

Το 2022 ολοκληρώθηκε η επένδυση 22 εκ. του νέου βιομηχανοστασίου στο Καλπάκι Ιωάννινων και εισήλθε στην αγορά HO.RE.CA λανσάροντας νέες συσκευασίες γυαλιού και αλουμινίου για τα φυσικά μεταλλικά αναψυκτικά.

Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. υπολογίζει ότι θα παρουσιάσει αύξηση περίπου 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενισχύοντας το μερίδιο αγοράς της στους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας μέσω στρατηγικών ενεργειών στον τομέα των πωλήσεων και της εισαγωγής νέων προϊόντων. Παράλληλα, συνεχίζει να επενδύει σε υποδομές, να εξελίσσεται ψηφιακά και να ενδυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό της.

Πηγή: naftemporiki.gr