Βιολογικά: Πρότζεκτ για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής βιολογικού βάμβακος χρηματοδοτεί το USDA

Στα 3,5 εκατ. δολάρια ανέρχεται η επιχορήγηση του Εθνικού Ινστιτούτου Τροφίμων και Γεωργίας του USDA για μελέτη με αντικείμενο την Προώθηση της Αειφόρου Παραγωγής Βιολογικού Βαμβακιού στις ΗΠΑ.

Στόχος του νέου έργου, που ξεκινά με επικεφαλής την Texas A&M AgriLife Research, δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και τον περιορισμό της εξάρτησης από τις εισαγωγές, εντοπίζοντας προκλήσεις και ευκαιρίες για τους βιοκαλλιεργητές βάμβακος. Η ζήτηση για βιολογικό βαμβάκι αυξάνεται στη χώρα, ωστόσο η εγχώρια παραγωγή κρίνεται ανεπαρκής και οι εισαγωγές που καλύπτουν το κενό δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη του κλάδου.

Οι ερευνητές αναμένουν ότι αυτή η μεγάλης κλίμακας μελέτη θα βοηθήσει τους παραγωγούς να βελτιώσουν τις αποδόσεις, την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα στα χωράφια τους και να αυξήσουν τις εκτάσεις που διατίθενται στη βιολογική παραγωγή.

Στην ομάδα του πρότζεκτ συμμετέχουν ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τέξας, το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, το Ινστιτούτο Υγείας Εδάφους, τον Κόμβο AgriCenter International, το Πανεπιστήμιο Sam Houston και τα Πανεπιστήμια Prairie View A&M και Texas A&M University-Kingsville. Στο πλαίσιό του θα αναπτυχθούν συνεργασίες με παραγωγικούς φορείς, τη βιομηχανία κλωστοϋφαντουργίας και μη κερδοσκοπικούς φορείς, όπως το Organic Center.