Βιομηχανία: Αύξηση τζίρου 6,7% τον Φεβρουάριο – Συνέβαλαν προϊόντα καπνού και τρόφιμα

Αύξηση 6,7% κατέγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο, σε σύγκριση με το Φεβρουάριο 2022, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς), έναντι αύξησης 34,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2022 με το 2021. Αύξηση σημειώθηκε και από μήνα σε μήνα.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Φεβρουαρίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2023, παρουσίασε αύξηση 3,8%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2022–Φεβρουαρίου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2021–Φεβρουαρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 29,4%, έναντι αύξησης 32,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η αύξηση του 6,7% σε ετήσια βάση προήλθε:

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Αύξηση κατά 22,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων –Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη –άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου –υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.
  • Αύξηση κατά 6,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης.

Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής προϊόντων καπνού, παραγωγής βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, βιομηχανίας τροφίμων.

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών: •Αύξηση κατά 9,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

  • Αύξηση κατά 4,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.

Πηγή: ertnews.gr