Με τη βοήθεια της Ελλάδας ο όμιλος ακτινιδίων Ceradini βάζει ξανά πλώρη για τις ασιατικές αγορές

Αναθέρμανση των σχέσεών της με την Ασία φέτος και μέσω της ελληνικής εταιρείας Fruitproject βλέπει o ιταλικός όμιλος Ceradini, που δραστηριοποιείται στο ακτινίδιο. Τώρα που η Fruitproject (μέλος του Ομίλου) μπαίνει στην πέμπτη της σεζόν, ο όμιλος δηλώνει έτοιμος να πάρει πίσω όλους εκείνους τους πελάτες που αναζητούν υψηλής ποιότητας επώνυμα ακτινίδια.

Όπως δηλώνει ο Massimo Ceradini, διευθυντής της Kingfruit, εταιρείας του Ομίλου, «η επόμενη σεζόν ακτινιδίων φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα από εμπορικής άποψης, καθώς θα καλύψει την επικείμενη ζήτηση που θα συμπέσει με την έλλειψη προϊόντων».

Με την Kingfruit, ο όμιλος Ceradini ήταν μεταξύ των πρώτων Ιταλών εξαγωγέων ακτινιδίων στην Ασία. Οι ασιατικές εισαγωγές στην πορεία μειώθηκαν λόγω της αύξησης της τοπικής παραγωγής και του σκληρού ανταγωνισμού των ελληνικών προϊόντων.

Φέτος, η Fruitproject, ετοιμάζει τη λειτουργία μέρους του νέου υπερσύγχρονου συσκευαστηρίου της στην Ελλάδα, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, με χωρητικότητα ψυκτικών μονάδων 3.000 τόνων, κάτι που θα επιτρέψει στην ελληνική εταιρεία να εξάγει πάνω από 16.000 τόνους ακτινιδίων. «Ο Όμιλος Ceradini εξάγει ήδη σε 4 ηπείρους και, χάρη στην ανάπτυξη που συμβαίνει ειδικά στην Ελλάδα με την Fruitproject, έρχεται ζήτηση από νέους ενδιαφερόμενους εισαγωγείς, οι οποίοι επιλέγονται προσεκτικά με στόχο τη δημιουργία σταθερών σχέσεων εμπιστοσύνης» υπογραμμίζει ο ίδιος στο Freshplaza, ενόψει και της συμμετοχής του Ομίλου στην Asia Fruit Logistica.