Δ. Μακεδονία: Πρόγραμμα προώθησης προϊόντων ΠΟΠ/ΠΓΕ σε ΗΠΑ και Καναδά

Σε πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΕΕ, για «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ/ΠΓΕ) στις ΗΠΑ και τον Καναδά», με συνολικό προϋπολογισμό 2.305.000 €., συμμετέχει η «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Το πρόγραμμα θα έχε τετραετή διάρκεια και στόχος του στο διάστημα αυτό είναι, αρχικά να ενημερωθούν για τα προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας περίπου 450 χιλιάδες καταναλωτές τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Καναδά και στη συνέχεια να αυξηθούν οι εξαγωγές στις χώρες αυτές κατά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Δυτική Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, «Βασικός στόχος και επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής είναι η προβολή και η προώθηση των επιχειρήσεων της Περιφέρειάς που παράγουν ποιοτικά, αγροδιατροφικά προϊόντα».

Η εκστρατεία θα παρέχει πληροφορίες στους καταναλωτές σχετικά με το σχήμα ποιότητας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΟΠ/ΠΓΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα πλεονεκτήματα των αγροδιατροφικών προϊόντων και των υψηλών προτύπων που εφαρμόζονται στις μεθόδους παραγωγής στην Ένωση και ιδιαίτερα όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, την ποιότητα και τη γεύση τους.

Απώτερος στόχος της Σύμπραξης, δήλωσε ο κ. Κασαπίδης, είναι να αναδείξει και να προωθήσει όλα τα αγροδιατροφικά προϊόντα που παράγονται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην τοπική, εθνική και διεθνή αγορά, προς όφελος των τοπικών παραγωγών, επαγγελματιών, επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας συνολικά.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο κ. Κασαπίδης: «θα υπάρξει στόχευση προς τους αγοραστές, τους εισαγωγείς και τους διανομείς, με στόχο να συναφθούν επιχειρηματικές συμφωνίες και να υπάρξουν εξαγωγές προιόντων στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά».

Πηγή: ERTNews.gr