Αυτό το άρθρο είναι 13 μηνών

Δ. Μακεδονία: Συμμετοχή της Σχολής Γεωπονίας στην αξιοποίηση πορτοκαλιού για παραγωγή ζωοτροφών

20/03/2024
38'' διάβασμα
d-makedonia-symmetochi-tis-scholis-geoponias-stin-axiopoiisi-portokaliou-gia-paragogi-zootrofon-316832

Κυκλοφόρησε το βίντεο όπου παρουσιάζεται η αξιοποίηση υποπροϊόντων της βιομηχανίας παραγωγής χυμών (πορτοκάλι) για την παραγωγή βελτιωμένων συστατικών ζωοτροφών για μικρά μηρυκαστικά (πρόβατα) στο οποίο συμμετέχει και η Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Η μελέτη πραγματοποιείται στην Ελλάδα και παρουσιάζεται η μετατροπή της πρώτης ύλης (φλούδες πορτοκάλι) σε ζωοτροφή, η ενσωμάτωση της στο σιτηρέσιο, η μέτρηση της γαλακτοπαραγωγής και τέλος η παρασκευή γιαουρτιών και ο έλεγχος των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ: