Δ. Μακεδονία: Συμμετοχή της Σχολής Γεωπονίας στην αξιοποίηση πορτοκαλιού για παραγωγή ζωοτροφών

Κυκλοφόρησε το βίντεο όπου παρουσιάζεται η αξιοποίηση υποπροϊόντων της βιομηχανίας παραγωγής χυμών (πορτοκάλι) για την παραγωγή βελτιωμένων συστατικών ζωοτροφών για μικρά μηρυκαστικά (πρόβατα) στο οποίο συμμετέχει και η Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Η μελέτη πραγματοποιείται στην Ελλάδα και παρουσιάζεται η μετατροπή της πρώτης ύλης (φλούδες πορτοκάλι) σε ζωοτροφή, η ενσωμάτωση της στο σιτηρέσιο, η μέτρηση της γαλακτοπαραγωγής και τέλος η παρασκευή γιαουρτιών και ο έλεγχος των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους.

Πηγή: ertnews.gr