Κόστος παραγωγής, δάνεια Α.Τ.Ε και ρεύμα “πνίγουν” τον κτηνοπτηνοτροφικό κλάδο – Τη ρύθμισή τους ζητάει ο Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών”

«Γενναία και μακροχρόνια ρύθμιση» των δανείων της πρώην Α.Τ.Ε., των αυξημένων λογαριασμών της Δ.Ε.Η. αλλά και αυξημένου κόστους παραγωγής, ώστε να μπορούν οι κτηνοπτηνοτρόφοι να συνεχίζουν να παράγουν, ζητάει με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων: “Ένωση Αγροτών”.

Ακολουθεί η επιστολή του Γ.Α.Σ.Ι “ΕΝΩΣΗ αγροτών”:

«Αξιότιμε  κ. Υπουργέ,

Όπως καλά γνωρίζετε, τα δυσθεώρητα κόστη παραγωγής στην κτηνοτροφία απειλούν τον κλάδο με αφανισμό, δεδομένου του ότι σχεδόν κανείς κτηνοπτηνοτρόφος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα κόστη αυτά.

Παράλληλα το κλείδωμα των τραπεζικών λογαριασμών για κτηνοπτηνοτροφικά δάνεια τα οποία βρίσκονται στην εκκαθάριση της πρώην Α.Τ.Ε, σε συνδυασμό με την αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών της Δ.Ε.Η λόγω της υπέρμετρης αύξησης από την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής αλλά και των ασφαλιστικών εισφορών και φόρων, έχουν εντείνει το πρόβλημα, κάτι το οποίο καθιστά επιτακτική όσο ποτέ την ανάγκη μιας γενναίας και μακροχρόνιας ρύθμισης η οποία θα δώσει ανάσα στον δοκιμαζόμενο κτηνοπτηνοτροφικό κλάδο, προκειμένου να συνεχίζει να παράγει.

Με δεδομένο ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας έχουμε την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας γι’ αυτό σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».