Δε χάνουν κάρτα και επίδομα οι άνεργοι που απασχολούνται ως εποχικοί εργάτες γης

Δε χάνουν κάρτα και επίδομα οι άνεργοι που απασχολούνται ως εποχικοί εργάτες γης
-Διαφήμιση-

Ρύθμιση με την οποία διατηρούν τα δικαιώματά τους εγγεγραμένοι στον ΟΑΕΔ άνεργοι που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες μέχρι και 70 ημέρες το χρόνο περιλαμβάνει το νομοσχέδιο «Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και άλλες διατάξεις» που συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ειδικότερα, στο άρθρο 11 του νομοσχεδίου αναφέρονται τα εξής: «Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες, μέχρι και 70 ημέρες κατ’ έτος, διατηρούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους ως εγγεγραμμένοι άνεργοι και κάτοχοι κάρτας ανεργίας, υπό την προϋπόθεση της νόμιμης αναγγελίας της εργασίας αυτής στον ΟΑΕΔ. Ο χρόνος απασχόλησής τους δεν θεωρείται χρόνος ανεργίας και δεν καταβάλλεται επίδομα ανεργίας για όσο χρόνο διαρκεί η απασχόληση αυτή».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ημαθίας, Φρ. Κασαρλίδου η ρύθμιση αυτή αποτελεί πάγιο αίτημα του νομού Ημαθίας. Η ίδια σημειώνει ότι έχει απευθύνει στο παρελθόν ερώτημα προς το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να διατηρούνται τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις ανέργων που απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες μέχρι και 70 ημέρες κατ’ έτος.

«Με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτή η διάταξη γιατί ξέρω ότι είναι το αποτέλεσμα συγχρονισμένης προσπάθειας και πιστοποιεί τις προθέσεις αυτής της κυβέρνησης – να δίνει, δηλαδή, λύσεις άμεσα».

-Διαφήμιση-