Διαβεβαιώσεις Παυλίδη για απορρόφηση ροδάκινων και πληρωμές παραγωγών

Διαβεβαιώσεις Παυλίδη για απορρόφηση ροδάκινων και πληρωμές παραγωγών

Για πλήρη κάλυψη των παραγωγών και τήρηση των συμφωνηθέντων σε ό,τι αφορά τόσο την απορρόφηση του ροδάκινου και του βερίκοκου όσο και την πληρωμή τους δεσμεύεται η κονσερβοποιία Παυλίδη μετά την διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας στο ypaithros.gr, ο διευθυντής της μονάδας, Χρήστος Ανθεμίδης, διαβεβαιώνει ότι oι παραγωγοί μπορούν να είναι ήσυχοι καθώς, όπως αναφέρθηκε και σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, θα εξασφαλιστούν η εισκόμιση και η επεξεργασία των περίπου 50.000 τόνων ροδάκινου και βερίκοκου, μέσω συνεργασιών με άλλες επιχειρήσεις του κλάδου. Παράλληλα, κανονικά θα γίνει, όπως τονίζει, και η εξόφληση των αγροτών.

Πέραν των παραπάνω, ο κ. Ανθεμίδης δηλώνει ότι η απόφαση για διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου είναι ενδεικτική τόσο των αντανακλαστικών όσο και του αισθήματος ευθύνης της βιομηχανίας απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, όλα τα προστατευτικά μέτρα τηρούνταν κανονικά πριν τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων και, κατόπιν αυτών, η εταιρεία προχώρησε με δικά της έξοδα τα οποία άγγιξαν τα 10.000 ευρώ στην πραγματοποίηση τεστ για όλο το προσωπικό προκειμένου να γινει πλήρης ιχνηλάτηση. Όσο διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί θα παραμείνουν για όλο το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας υπάλληλοι της εταιρείας και θα πληρώνονται κανονικά.

Οι υπόλοιποι (που πλέον θα γνωρίζουν ότι είναι αρνητικοί) θα μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται, εφόσον το επιθυμούν, αλλού δίχως να τίθεται σε κίνδυνο η τοπική κοινωνία.