Διαγωνισμός για το τοπικό διατροφικό σύστημα της Θεσσαλονίκης

Διαγωνισμός για το τοπικό διατροφικό σύστημα της Θεσσαλονίκης
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Διαγωνισμό με θέμα «Micro-δράσεις για τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και βιώσιμου τοπικού διατροφικού συστήματος» διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ) σε συνεργασία με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση Fair Trade Hellas, στο πλαίσιο του προγράμματος «Food Smart Cities  for Development».

Η δράση αποσκοπεί στην ενίσχυση του ρόλου των πόλεων όσον αφορά την αλλαγή της αστικής παραγωγής τροφίμων και του καταναλωτικού προτύπου, προωθώντας ανθεκτικά και δίκαια τοπικά συστήματα τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψε το Σύμφωνο του Μιλάνου για την Διατροφική Πολιτική στα Αστικά Κέντρα τον Οκτώβριο του 2015, συμμετέχοντας έτσι σε μια μεγάλη κίνηση 195 χωρών με στόχο την οργανωμένη προσέγγιση και αλλαγή της γενικότερης αστικής διατροφικής εικόνας και συμπεριφοράς των πολιτών. Με την υπογραφή τους, οι Δήμαρχοι δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την ανάπτυξη βιώσιμων διατροφικών συστημάτων, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Οι σχετικές αιτήσεις των προτεινόμενων δράσεων μπορούν να αποσταλούν έως τις 30 Οκτωβρίου 2016, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε ψηφιακή μορφή και να ακολουθούν τα χαρακτηριστικά που περιγράφονται στη φόρμα  

Οι προτάσεις θα εξεταστούν από επιτροπή ειδικών και οι τρεις επικρατέστερες, που θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ, θα ανακοινωθούν στις 10 Νοεμβρίου 2016.

-Διαφήμιση-