Διαψεύδει η Ομοσπονδία Αρτοποιών αυξήσεις στο ψωμί

Διαψεύδει η Ομοσπονδία Αρτοποιών αυξήσεις στο ψωμί

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που προβλέπουν ανατιμήσεις έως και 42% στο ψωμί, ως συνέπεια των πρόσφατων αλλαγών στους φόρους, προχώρησε η Ομοσπονδία Αρτοποιών.

«Σε διάφορα δημοσιεύματα που αφορούν στις εν γένει αυξήσεις διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών, γίνεται μνεία για αύξηση στο ψωμί. Είναι γνωστό σε όλους ότι οι τιμές του άρτου και των αρτοπαρασκευασμάτων διαμορφώνονται ελεύθερα.

Την ευθύνη για τον καθορισμό τιμής πώλησης έχει αποκλειστικά ο κάθε επιχειρηματίας αρτοποιός. Κανένας φορέας δεν έχει το δικαίωμα εκ του νόμου να προσδιορίσει τιμές πώλησης. Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε σαν επίσημο Δευτεροβάθμιο όργανο των Αρτοποιών όλης της Ελλάδας πως κάθε συνάδελφος αρτοποιός μεμονωμένα έχει την ευθύνη της τιμής πώλησης του ψωμιού», αναφέρει σε ανακοίνωση.

«Γνωρίζοντας όμως πολύ καλά την οικονομική κατάσταση του Έλληνα καταναλωτή και επιδεικνύοντας κοινωνική ευθύνη απέναντι του, ως εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, σας γνωρίζουμε ότι ουδεμία πρόθεση υπάρχει για αύξηση στην τιμή του ψωμιού και των προϊόντων αρτοποιίας», συνεχίζει.

«Σε μία εποχή όπου αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα ανέρχεται στο 1,5 εκ, οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς μειώνονται και το ΕΚΑΣ καταργήθηκε, κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι κανένας αρτοποιός δεν σκέφτεται να αυξήσει τα προϊόντα που παράγει και διαθέτει, ούτε 1 λεπτό.

Πιθανότατα, να παρερμηνεύθηκαν δηλώσεις συναδέλφων που αφορούσαν στην εν γένει επιβάρυνση του κόστους παραγωγής λόγω αυξήσεων στις Α’ ύλες, στην ενέργεια και στους δυσβάσταχτους φόρους. Για ακόμα μία φορά όμως, οι αρτοποιοί της χώρας θα απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις και ως εκ τούτου δεν θα μετακυλήσουν το κόστος στον καταναλωτή.

Διευκρινίζουμε προς ενημέρωση των αναγνωστών- καταναλωτών πώς οι τιμές άρτου, αρτοσκευασμάτων και αρτοπαρασκευασμάτων που διατίθενται στα αρτοποιεία παραμένουν σταθερές εδώ και μια οκταετία», καταλήγουν.

(Πηγή: euro2day.gr)