Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα παραδόθηκαν στο Πολυκοινωνικό

Η τεχνολογία των Κινέζων και ο ήλιος της Ελλάδας μπορούν να κινήσουν αυτοκίνητο

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα παραδόθηκαν στο Πολυκοινωνικό
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Ένα ακόμη βήμα μπροστά στη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον ενεργειών έγινε την Δευτέρα 30 Ιουλίου καθώς παρελήφθησαν από το Πολυκοινωνικό (ΚΕ.ΠΑ.Κ.Υ) δύο ηλεκτροκίνητα οχήματα για τις υπηρεσίες του όπως η αλληλογραφία, οι επισκέψεις κατ’ οίκον, η μετακίνηση προσωπικού, οι ανάγκες των παιδικών σταθμών, η διανομή φαγητού.

Η παράδοση έγινε παρουσία του δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη. Τα αυτοκίνητα κινούνται με ενέργεια, η οποία αποθηκεύεται σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες. Φορτίζονται στον ειδικό αυτόνομο φορτιστή που λαμβάνει ηλιακή ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά πάνελ που βρίσκονται στην οροφή του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, επομένως τα έξοδα κίνησης είναι μηδενικά. Επιπλέον, δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον και δεν έχουν τέλη κυκλοφορίας.  

Ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του Δήμου Γιάννης Φαλέκας μεταφέρει στο www.ypaithros.gr ότι το 2017 δημιουργήθηκε ένας αυτόνομος σταθμός φόρτισης με φωτοβολταϊκά για αποθήκευση ενέργειας. Τα αυτοκίνητα διανύουν περίπου 100 χλμ χωρίς να φορτιστούν και κινούνται δωρεάν με την ενέργεια του ήλιου.

Η  πρωτοποριακή κίνηση του Δήμου θα έχει συνέχεια καθώς σχεδιάζουν την αύξηση του στόλου. «Συνεχίζουμε για ένα οικονομικότερο και σύγχρονο αύριο στον Δήμο Αλεξανδρούπολης . Η πρόοδος στον ενεργειακό τομέα στην εποχή μας απαιτεί γρήγορους και τολμηρούς ρυθμούς από αυτούς που αντιλαμβάνονται την εποχή μας και τις παγκόσμιες εξελίξεις» σχολιάζει ο κ. Φαλέκας.

-Διαφήμιση-