Δίνει 62 δισ. δολάρια για τη Monsanto η Bayer

Δίνει 62 δισ. δολάρια για τη Monsanto η Bayer

Αρκετά πάνω από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της Monsanto κινείται η οικονομική προσφορά για την απόκτηση του αμερικανικού κολοσσού που υπέβαλε η Bayer. 

Ειδικότερα και καθώς όσο περνούν οι ώρες γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις επαφές μεταξύ των δύο μερών, ο γερμανικός όμιλος προσφέρει 62 δισ. δολάρια ή, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 23 Μαϊου, 122 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Πρόκειται για premium 20% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της Monsanto στις ΗΠΑ την Παρασκευή 20 Μαϊου.

Όπως έγραψε στο σχετικό ρεπορτάζ της η «ΥΧ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι, προκειμένου να δελεάσει τη Μonsanto –η οποία, μετά την αποτυχία απόκτησης της Syngenta εμφανίζεται να «αποκηρύσσει» επισήμως τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις-, η Bayer θα έπρεπε να προσφέρει ένα σημαντικό premium.

Ενδεχόμενη απόκτηση της αγορά της Monsanto από τη Bayer θα οδηγούσε στη δημιουργία του μεγαλύτερου «παίκτη» στην παγκόσμια αγορά σπόρων και φυτοπροστατευτικών παγκοσμίως με ένα ετήσιο τζίρο της τάξης των 67 δισ. δολαρίων.

Γιάννης Τσατσάκης