Διοίκηση ΘΕΣΤΟ στον ΕΛΓΑ: Να επισπευθούν τα πορίσματα για τις ζημιές στην τομάτα

Δεκτή η πρόταση του Συνεταιρισμού για ανοδικές τιμές από την «Νομικός»

Να επισπευσθούν οι διαδικασίες έκδοσης των πορισμάτων για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην τομάτα και συγκεκριμένα από τον παγετό της άνοιξης του 2021 στην επαρχία Φαρσάλων και από χαλαζοπτώσεις και καύσωνα σε ολόκληρο το νομό πέρυσι, ζήτησε από τον νέο προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας Σπύρο Σπυρόπουλο, η διοίκηση του ΘΕΣΤΟ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Χρήστο Σουλιώτη.

Αναλυτικότερα η διοίκηση του ΘΕΣΤΟ επισκέφτηκε τον νέο προϊστάμενο για να τον συγχαρεί για τα νέα του καθήκοντα, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μία μόνιμη, αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία. Επιπροσθέτως έγινε συζήτηση για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τα πορίσματα για τις περσινές ζημιές, με τον Χρ. Σουλιώτη να ζητά από τον μηχανισμό του ΕΛΓΑ να μην «θυσιαστεί» η ντομάτα που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τα καιρικά φαινόμενα για άλλα προϊόντα, ως προς την προτεραιότητα έκδοσης των πορισμάτων.

Ανοδική αναπροσαρμογή τιμολογίων

Στο μεταξύ αποδεκτή έκανε η βιομηχανία «Νομικός» την πρόταση του ΘΕΣΤΟ για ανοδική αναπροσαρμογή τιμολογίων μεταξύ τοματοπολτού και αποφλοιωμένης τομάτας. Έτσι, όσοι υπογράψουν ανοιχτά συμβόλαια θα πληρωθούν με 95-100 ευρώ τον τόνο, ενώ όσοι κάνουν κλειστά συμβόλαια για το 50% της παραγωγής θα πληρωθούν από 115-120 ευρώ τον τόνο.

Συλλυπητήρια για Ν. Πρίντζο 

Τέλος η διοίκηση του ΘΕΣΤΟ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της διοίκησης του Συνεταιρισμού στην οικογένεια του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της ΕΒΟΛ Νικήτα Πρίντζου, τονίζοντας ότι η «απώλεια του αφήνει ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στο συνεταιριστικό χώρο, όχι μόνο της Θεσσαλίας αλλά πανελλαδικά. Δυστυχώς οι αγρότες έχασαν έναν πολύτιμο σύμμαχο και η Θεσσαλία έναν μεγάλο οραματιστή».