Στον έλεγχο του Σπ. Θεοδωρόπουλου οι εταιρείες Έδεσμα και Αμβροσία

Στην απόκτηση των εταιρειών Έδεσμα και Αμβροσία, αμφότερες ιδιοκτησίας της οικογένειας Χατζηγεωργίου, προχωρά ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Η Έδεσμα δραστηριοποιείται στον κλάδο των αλλαντικών όπου ο επιχειρηματίας, σημειωτέον, έχει ήδη παρουσία μέσω της Νίκας και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αποτελεί την πρώτη εταιρεία που παρασκεύασε αλλαντικά στην Ελλάδα και μια από τις παλαιότερες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Η Αμβροσία, από την άλλη, δραστηριοποιείται στις σαλάτες και στα έτοιμα φαγητά, όντας επέκταση των δραστηριοτήτων της Έδεσμα. Αθροιστικά οι πωλήσεις των δύο επιχειρήσεων ανέρχονται σε 45 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δυο πλευρές υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για τη μεταβίβαση η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρόπόυλος προχώρησε πρόσφατα, από κοινό με το EOS Capital του Απόστολου Ταμβακάκη, στην απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας Ελληνικοί Χυμοί που εδρεύει στη Λάρισα ενώ φέρεται να χτύπησε και την πόρτα της ΙΟΝ δίχως πάντως να έχουν ευοδωθεί μέχρι στιγμής οι διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Κωτσιοπούλου.

Το προφίλ της Έδεσμα

Η Έδεσμα ΑΕΒΕ, ιδρύθηκε το 1900 με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Είναι ιστορική εταιρεία στον κλάδο της αλλαντοποιίας και μια από τις παλιότερες εταιρείες στον κλάδο των τροφίμων. Η παραγωγή των προϊόντων της πραγματοποιείται σήμερα σε δυο υπερσύγχρονα εργοστάσια στη Βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η διανομή τους πραγματοποιείται μέσα από το δίκτυο πωλήσεων που περιλαμβάνει επτά υποκαταστήματα της εταιρείας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και οργανωμένο δίκτυο αντιπροσώπων στις κατά τόπους περιοχές.

Το προφίλ της Αμβροσία

Η Αμβροσία ιδρύθηκε το 1991, ως επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας παραγωγής αλλαντικών ΕΔΕΣΜΑ, στον κλάδο παραγωγής έτοιμων σαλατών και φαγητών. Το 1994 η Αμβροσία απέκτησε το δικό της υπερσύγχρονο εργοστάσιο στην ΒΙ.ΠΕ.Θ και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της.