Δυο μετάλλια στην BIOLMIEL για το Μέλι της Αρκούδας

Στον 10ο  Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικών Μελιών στην Μπολόνια της Ιταλίας

Δυο μετάλλια στην BIOLMIEL για το Μέλι της Αρκούδας
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Εξαιρετικές επιδόσεις κατέγραψε το Δραμινό βιολογικό Μέλι της Αρκούδας στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικών Μελιών στη Μπολόνια  της Ιταλίας, στο πλαίσιο της BIOLMIEL κατακτώντας το Χρυσό και το Ασημένιο μετάλλιο.

Η BIOLMIEL αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία στον τομέα της βιολογικής μελισσοκομίας  και υλοποιείται με την συνεργασία της CIBΙ (ιταλική κοινοπραξία οργανικών προϊόντων), με την CREA-AA-Honey Bee -μια επιστημονική ερευνητική μονάδα διεθνώς γνωστή στις μελισσοκομικές μελέτες. Η BIOLMIEL δημιουργήθηκε για την απονομή και διάδοση της υψηλής ποιότητας και κουλτούρας των βιολογικών μελιών όπως επίσης τη στήριξη της βιοποικιλότητας και της διαχείρισης της παραγωγής που εμπνέεται από κριτήρια κοινωνικής ευθύνης.

Βιολογικό μέλι αρκούδας απο αυτοφυή φυτά της Ροδόπης

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Στη  BIOLMIEL 2017, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της CREA στις 24 Νοεμβρίου,  υπήρξε συμμετοχή περίπου 200 διαφορετικών δειγμάτων μελιού από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία. Ο αριθμός των δειγμάτων μελιού που έστειλαν οι Έλληνες μελισσοκόμοι ήταν για πρώτη φορά υψηλότερος από τους δείκτες των άλλων χωρών. H κριτική επιτροπή αξιολόγησε τα μέλια με δεδομένα τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά: υγρασία, δείκτες κακοποίησης  HMF  καθώς και τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά τους, όπως η   γεύση, η οσμή, η υφή, το χρώμα κτλ. 

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν και δύο Δραμινά μέλια με την ονομασία «Το Μέλι της Αρκούδας» (The Bear’s Honey) από τον μελισσοκομικό οίκο Γιώργος Καρυπίδης, Μαρία Κατσιγιάννη και Κατερίνα- Ραφαέλα Καρυπίδου.  Στο διαγωνισμό στάλθηκαν το μέλι βελανιδιάς που απέσπασε την περασμένη εβδομάδα στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χρυσό μετάλλιο με  συνολική βαθμολογία 95,7  και το μέλι πεύκου που πήρε ασημένιο μετάλλιο με συνολική βαθμολογία 80,9.

Η διάκριση αυτή είναι σημαντική όχι μόνο για το Δραμινό μέλι ως προϊόν αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάδειξη της  ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος της Δράμας. Το μελισσοκομείο βρίσκεται στην Παρανέστια Γη, στην Οροσειρά της Ροδόπης. Τα  μέλια προέρχονται από αυτοφυή βλάστηση των ορεινών περιοχών  των Δήμων Δράμας και  του  Παρανεστίου.  Η ποιότητα τους επομένως καθορίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από  την πλούσια  και ιδιαίτερη  χλωρίδα  της Δράμας καθώς και την ορθή μελισσοκομική διαχείριση.  

Το «Το μέλι της Αρκούδας»  έχει λάβει μέρος άλλες δυο φορές στον διαγωνισμό και έχει αποσπάσει  δύο ασημένια μετάλλια με  μέλι βελανιδιάς το 2013 και με μέλι από φλαμούρι και άγρια βότανα το 2016.  Οι μελισσοκόμοι της οικογένειας Καρυπίδη βρίσκουν την βράβευση ενθαρρυντική για μια μικρή μελισσοκομική μονάδα που έχει έδρα τον Πρινόλοφο Παρανεστίου  και ουσιαστικό κίνητρο για να συνεχίσουν την παραγωγική δραστηριότητα  στον τόπο  τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.honeybio.gr

-Διαφήμιση-
συνεδριο αγροτεχνολογιας