Δυναμικές πρωτοβουλίες από τους μελισσοκόμους της Λιβαδειάς

Εκλεγμένος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΜΣΕ), ο πρόεδρος του συλλόγου Λιβαδειάς, Γιώργος Παπιώτης, συντάσσεται απόλυτα με τις κατευθύνσεις που θέτουν τα μέλη του και κάνει λόγο για ένα νέο ξεκίνημα με δυναμικές πρωτοβουλίες, νέους ανθρώπους, αλλά και προτάσεις που να ενισχύουν τον ρόλο των μελισσοκόμων.

Αναφερόμενος σε θέματα της περιφερειακής του ενότητας, ο κ. Παπιώτης δίνει το στίγμα των συναδέλφων και συνεργατών του για την περιοχή, ώστε να αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις και να αναλυθούν καλύτερα τα προβλήματα που επηρεάζουν τον κλάδο. Από τα βασικά σημεία προσέγγισης, εστιάζει περισσότερο στην ελληνοποίηση του εισαγόμενου μελιού, στο ξεκαθάρισμα του μητρώου των μελισσοκόμων, καθώς και στα θέματα της τιμής του μελιού και της προώθησής του.

Ακόμη, αναφέρει τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να συνεργαστούν γεωργοί και μελισσοκόμοι: «Θα πρέπει να βρούμε ένα κοινό σημείο προσέγγισης μεταξύ μας, διότι μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν μέσα από τη συνεργασία μας. Η μέλισσα ως έντομο πηγαίνει στο βαμβάκι, στον ηλίανθο, στη μηδική και στα οπωροφόρα δέντρα. Με λίγα λόγια, η παρουσία της είναι ουσιαστική και από τη δράση της κερδίζουμε όλοι». Τέλος, ο ίδιος δηλώνει «παρών» στις αγροτικές κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας πλήρως τα αιτήματα των αγροτών της Βοιωτίας.