Δυναμικό «παρών» της Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ στη φετινή Agrotica

Η Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ έδωσε δυναμικό «παρών» στην AGROTICA 2022, με ένα εντυπωσιακό stand που περιελάμβανε όλα τα νέα μοντέλα των μηχανημάτων των ευρωπαϊκών οίκων, όπως η CLAAS, MASCHIO GASPARDO, FERRARI και FARESIN.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, παρουσιάστηκαν όλες οι καινοτομίες και τα νέα συστήματα, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για όλη την διάρκεια της έκθεσης. Η φετινή συμμετοχή της εταιρίας στην έκθεση AGROTICA συνδυάστηκε τόσο με την ολοκλήρωση 10 χρόνων συνεργασίας με τον γερμανικό κολοσσό CLAAS, όσο και με τον πρώτο χρόνο συνεργασίας με την ιταλική εταιρία FERRARI που ανήκει στον ιταλικό όμιλο BCS GROUP.

Για τον λόγο αυτόν, «έτρεξαν» ειδικές προσφορές σε επετειακές εκδόσεις μηχανημάτων, αλλά και μοναδικά δώρα για όσους προχώρησαν σε παραγγελίες κατά τη διάρκεια του τετραήμερου της έκθεσης.

Μερικά από τα highlights που τράβηξαν τα βλέμματα στο stand της εταιρείας Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ ήταν:

● Το νέο NEXOS LD από την CLAAS

Η CLAAS επανέρχεται δυναμικά στην αγορά των τρακτέρ ειδικής χρήσης, λανσάροντας την ολοκαίνουργια σειρά δενδροκομικών και αμπελουργικών τρακτέρ NEXOS, όπου πλέον περιλαμβάνει 6 νέες εκδόσεις και 22 συνολικά μοντέλα, που έρχονται να καλύψουν όλες ανεξαιρέτως τις ανάγκες των ειδικών καλλιεργειών. Οι πρώτες αφίξεις στην ελληνική αγορά αφορούν ένα από τα πολυαναμενόμενα μοντέλα, το NEXOS LD, που διακρίνεται για το χαμηλό του ύψος, που δεν ξεπερνά τα 1,42μ. και τον νέο ισχυρό κινητήρα FPT Stage V των 3.600cc, με ιπποδύναμη έως και 102 hp.

● Η ολοκαίνουρια πνευματική σπαρτική ακριβείας GASPARDO CHRONO

Η GASPARDO, Νο1 εταιρεία σε πωλήσεις σπαρτικών μηχανών στην Ελλάδα, παρουσιάζει μια πνευματική μηχανή που φέρνει την επανάσταση στο τομέα της σποράς ακριβείας. Με τη νέα CHRONO, η σπορά μπορεί να γίνει με απίστευτα μεγάλη ακρίβεια και σε ταχύτητες που ξεπερνούν τα 15 km/h.

Το καινοτόμο σπαρτικό στοιχείο διαθέτει αποκλειστικό πνευματικό σύστημα διανομής σπόρων και ηλεκτρική μετάδοση από ένα μοτέρ πλήρως ελεγχόμενο μέσω του τερματικού ISOBUS στο εσωτερικό του τρακτέρ. Με την CHRONO, η ταχεία σπορά ακριβείας μπαίνει πλέον σε νέα διάσταση!

● Το καινοτόμο και μοναδικό στην Ελλάδα, αμιγώς ηλεκτρικό τηλεσκοπικό πολλαπλών χρήσεων FARESIN 6.26 ELECTRIC

Η FARESIN, μετά από χρόνια έρευνας, ανέπτυξε ένα καινοτόμο μηχάνημα με μηδενικές εκπομπές CO2, το οποίο επιτρέπει τη χρήση του ακόμη και σε κλειστά περιβάλλοντα, όπως αποθήκες, χώρους logistics και γεωργικές δραστηριότητες, βελτιώνοντας το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στον χώρο εργασίας. Το χαμηλό επίπεδο θορύβου επιτρέπει τη χρήση του σε χώρους εργασίας και περιβάλλοντα όπου δεν συνιστάται η χρήση κινητήρων εσωτερικής καύσης και, όλα αυτά, κρατώντας το κόστος λειτουργίας χαμηλά.

● Όλη την γκάμα των νέων τρακτέρ ειδικής καλλιέργειας FERRARI

Δίνοντας βαρύτητα στην πιο σημαντική κατηγορία τρακτέρ που ενδιαφέρουν την ελληνική αγορά, η Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ έφερε στην AGROTICA όλα τα μοντέλα της ιταλικής FERRARI, που καλύπτουν όλες ανεξαιρέτως τις ανάγκες των ελληνικών ειδικών καλλιεργειών. Τα μοντέλα VEGA, MIZAR, THOR, DRACO και STELLAR, που βρέθηκαν στο stand, περιλαμβάνουν πλούσιο εξοπλισμό, όπως το επαναστατικό σύστημα DUALSTEER για ελάχιστη γωνία στροφής, καθώς επίσης και εκδόσεις με περιστρεφόμενο κάθισμα REVERSIBLE, που επιτρέπουν ανάστροφη λειτουργία.