«Δύσκολη» βλέπει μια νέα ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη στην εφορία ο Αλεξιάδης

«Δύσκολη» βλέπει μια νέα ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη στην Εφορία ο Αλεξιάδης

Πολύ δύσκολο να έχουμε ξανά ρύθμιση 100 δόσεων, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στα Παραπολιτικά.

Ο υπουργός τόνισε πάντως ότι για τις νέες φορολογικές εκκρεμμότητες υπάρχουν οι ρυθμίσεις των 12 ή 24 δόσεων.

Παράλληλα ο κ. Αλεξιάδης εκτίμησε ότι «όσοι ονειρεύονται νέους φόρους θα διαψευστούν» καθώς, όπως εξήγησε, τα έσοδα είναι πάνω από τους στόχους.

Υπογράμμισε, δε, ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης ή νέα φορολογία και πρόσθεσε ότι η  κυβέρνηση ξέρει ότι έχει εξαντληθεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων σημειώνοντας πως είναι σε εξέλιξη η εφαρμογή ενός προγράμματος που προβλέπει την πληρωμή των φόρων

Ερωτηθείς για τον δυσβάσταχτο ΕΝΦΙΑ που καλείται να καταβάλλει το «χαμόγελο του Παιδιού», είπε πως δεν υπάρχει δυνατότητα να απαλλάξουμε φωτογραφικά τα νομικά πρόσωπα, ενώ σημείωσε πως τα νομικά πρόσωπα πληρώνουν ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητα που έχουν και νοικιάζουν για να έχουν έσοδα.

Αναφορικά με τη χρήση πλαστικού χρήματος επανέλαβε πως το νομοσχέδιο θα λύσει προβλήματα στις συναλλαγές του πολίτη και θα βοηθήσει στην αύξηση των εσόδων, ενώ τέλος, είπε πως το υπουργείο είναι στο τελικό στάδιο για τον ακατάσχετο λογαριασμό.