Δυτική Ελλάδα: Εκμίσθωση εκτάσεων πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς και Κάστας

Στις προτάσεις του για την αναδιανομή αγροτεμαχίων των αποστραγγιζόμενων εκτάσεων πρώην λιμνών Αγουλινίτσας, Μουριάς και Κάστας κατέθεσε στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιο Σταμενίτη, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θοδωρής Βασιλόπουλος, σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα αγροτικό και παράλληλα κοινωνικό ζήτημα, στο οποίο κάθε χρόνο καλούνται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η περιφέρεια να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν, αφού, σύμφωνα με τον Ν. 4061/2012, οι αποστραγγιζόμενες γαίες περιέρχονται στη διαχείριση του υπουργείου.

Βασικό ζητούμενο είναι να συμπεριληφθούν σε νομοθετική ρύθμιση θέματα που αφορούν την εκμίσθωση σε νέους και επαγγελματίες αγρότες (συμμετοχή σε προγράμματα Νέων Αγροτών), η χρονική διάρκεια της εκμίσθωσης να είναι σε βάθος χρόνου και οι δικαιούχοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι των όμορων κοινοτήτων των πρώην λιμνών.

Ο αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατανόηση που επέδειξε ο αρμόδιος υφυπουργός στα θέματα που τέθηκαν, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί νομοθετική φόρμουλα ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου, Κώστας Μπαγινέτας.