ΕΑΣ Νάξου: «SOS» εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι λόγω της αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών

«SOS» εκπέμπουν οι κτηνοτρόφοι της Νάξου! Οι πολύ μεγάλες αυξήσεις σε βασικά για εκείνους είδη (π.χ. ζωοτροφές) τους έχουν φέρει σε απόγνωση, ενώ έχουν ως αποτέλεσμα (μεταξύ άλλων) μείωση ζωϊκού κεφαλαίου και γάλακτος, ενώ η κατάσταση αυτή έχει αγγίξει και την Γραβιέρα Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου, ελλείψεις της οποίας παρατηρούνται στην αγορά. Για το θέμα μίλησε στο Κανάλι Ένα 90,4 FM o Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης.

Ο Δ. Καπούνης συνδέθηκε επίσης με την εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ και έπειτα με την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η μεγάλη ακρίβεια σε βασικά είδη για τους κτηνοτρόφους έχει οδυνηρά αποτελέσματα, όπως, π.χ., μείωση του ζωικού κεφαλαίου αλλά και της παραγωγής του γάλακτος, κατάσταση που έχει επιφέρει και έλλειψη της περίφημης Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στην αγορά.

Επίσης, ο Δ. Καπούνης έκανε εκ νέου έκκληση στην Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό του Κτηνοτρόφου και να τον βοηθήσει. «Η παραγωγή μας έχει μειωθεί. Δεν μπορούμε να φέρουμε γάλα από αλλού. Τυροκομούμε μόνο με γάλα Νάξου. Πρέπει να προστατεύσουμε το προϊόν κι εμείς ως Ε.Α.Σ. κάνουμε τεράστιες προσπάθειες για να υπάρχει η Γραβιέρα στην αγορά και θα τα καταφέρουμε, αν βοηθήσει η Πολιτεία, η οποία πρέπει να μας ακούσει», ήταν κάποια από τα λόγια του.