Αυτό το άρθρο είναι 9 μηνών

Το ΕΒΕΑ στηρίζει τα σχέδια και τους στόχους εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων

11.10.2023
3' διάβασμα
to-evea-stirizei-ta-schedia-kai-tous-stochous-exostrefeias-ton-ellinikon-epicheiriseon-trofimon-303549

Στην κορυφαία διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA 2023, στην Κολωνία, συμμετείχε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), υποστηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το ΕΒΕΑ, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Enterprise Greece και της συμμετοχής του στο Δίκτυο του Enterprise Europe Network Hellas, υποστήριξε τη συμμετοχή επιχειρήσεων-μελών του στην έκθεση και συμμετείχε στη διοργάνωση Β2Β συναντήσεων μέσω της πλατφόρμας b2match.

Φέτος η ANUGA 2023 πραγματοποιήθηκε από 7 έως 11 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 7.800 εκθετών από 118 χώρες και η ελληνική επιχειρηματική παρουσία ήταν ιδιαίτερα δυναμική, καθώς η Ελλάδα ήταν η πέμπτη χώρα σε συμμετοχές εκθετών.

Σε σχετικές δηλώσεις της η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Εφραίμογλου τόνισε: «Η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων είναι, για μια ακόμη φορά, πολυπληθής και δυναμική και αυτό μας γεμίζει περηφάνια. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με το μεγαλύτερο αριθμό εκθετών στη φετινή διοργάνωση. Κι αυτό αντανακλά το δυναμισμό και τη διαρκώς αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων. Ο αγροδιατροφικός τομέας ήταν και παραμένει βασικός πυλώνας ανάπτυξης και εξωστρέφειας για τη χώρα μας. Η ελληνική γη εξακολουθεί να μας προικίζει με μοναδικής αξίας προϊόντα και πρώτες ύλες. Αυτό πολύτιμο κεφάλαιο αξιοποιούν οι επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών: με έμπνευση από τη διατροφική παράδοση της χώρας, αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στον κόσμο. Στραμμένο στο μέλλον».

Αναφερόμενη στο μέλλον του κλάδου τροφίμων και ποτών, η κ. Εφραίμογλου σημείωσε ότι οι προοπτικές είναι ιδιαίτερα θετικές, καθώς νέες μεγάλες αγορές αναδύονται και ταυτόχρονα αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση για ποιοτικά, ασφαλή προϊόντα.

«Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τις αξιοποιήσουν. Γιατί διαθέτουν εξωστρεφές όραμα, υψηλή αξιοπιστία, προσήλωση στις αρχές της βιωσιμότητας και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους καταναλωτές. Έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την παρουσία και τα μερίδιά τους στις αγορές και να διεκδικήσουν μια κορυφαία θέση στον παγκόσμιο χάρτη», ανέφερε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Στη συνέχεια η κ. Εφραίμογλου ανέδειξε τον ρόλο του ΕΒΕΑ, λέγοντας ότι το επιμελητήριο είναι ένας αξιόπιστος, ισχυρός βραχίονας εξωστρέφειας για τις ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν ευκαιρίες σε ξένες αγορές, με υψηλής αποτελεσματικότητας επιχειρηματικές αποστολές και δράσεις δικτύωσης, καθώς και με χρήσιμες υπηρεσίες επιχειρηματικής πληροφόρησης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης. Ακόμη, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ ανακοίνωσε για πρώτη φόρα ότι, στο πλαίσιο των κοινών δράσεων του ΕΒΕΑ με την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, σύντομα θα διοργανωθούν ειδικά εργαστήρια – Future Labs, τα οποία, ξεκινώντας από τον κλάδο των τροφίμων, σκοπό έχουν να εκπαιδεύσουν τις επιχειρήσεις στο πώς να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις μελλοντικές προκλήσεις του κλάδου τους. «Είμαστε δίπλα σας, στην προσπάθεια να πάμε τα ελληνικά προϊόντα ακόμη πιο μακριά. Να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το ελληνικό brand name στον τομέα των τροφίμων. Να στηρίξουμε τα σχέδια και τους στόχους εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων», είπε η κ. Εφραίμογλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙ: