Ο Έβρος κατακτά τον κόσμο

Συνεχίζονται οι βραβεύσεις για το ελαιόλαδο Κύκλωπας

Στο υψηλότερο βάθρο του διαγωνισμού ελαιολάδου TERRAOLIVO 2019 στο Ισραήλ βρέθηκε το ελαιόλαδο Κύκλωπας, από τη Μάκρη Έβρου, κατακτώντας το 99ο βραβείο του σε διάστημα μιας δεκαετίας. Λίγο προτού τα εκατοστίσει, η γεωπόνος-υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Κύκλωπας ΑΕ, Βάλια Κελίδου, μίλησε στην «ΥΧ» για το υψηλών προδιαγραφών προϊόν που, παράλληλα με τη σταθερή ποιότητα, κρύβει το μυστικό της οικογενειακής επιτυχίας.

«Το ελαιόλαδό μας είναι αποτέλεσμα χρόνιας προσπάθειας με σταθερή ποιότητα από την πρώτη μέχρι την τελευταία φιάλη. Τα βραβεία είναι ένας έμμεσος τρόπος να διαφημιστούμε στο αντικείμενο που θέλουμε, καθώς μπαίνουμε σε παγκόσμιες λίστες, σ’ αυτούς που αναζητούν την ποιότητα. Η Ελλάδα προχωράει καλά τα τελευταία χρόνια, υπάρχει διαρκής βελτίωση και παρατηρούμε όλο και περισσότερες και καλύτερες προσπάθειες», περιγράφει.

Η οικογένεια Κελίδη καλλιεργεί 12.000 ελαιόδεντρα και 2.000 βιολογικά και το παραγόμενο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Κύκλωπας τοποθετεί τη Μάκρη στον παγκόσμιο ελαιοκομικό χάρτη. Δίνουν έμφαση στην ποιότητα της παραγωγής και την ελαχιστοποίηση της χημικής καταπολέμησης ακόμη και στα συμβατικά ελαιόδεντρα. «Η επισταμένη φροντίδα της καλλιέργειας γίνεται γιατί δεν θέλουμε να επηρεαστούν στο ελάχιστο οι χημικές αναλύσεις του ελαιολάδου. Εξάγουμε σε χώρες όπως η Ταϊβάν, πολύ αυστηρή σε χημικές αναλύσεις». Τα βραβεία ενισχύουν την εξωστρέφεια της εταιρείας που ανοίγεται σε αγορές υψηλών απαιτήσεων.

Επίσης, εξάγουν στην Ιαπωνία όπου κατέκτησαν δύο βραβεία (στον Olive Japan για «το καλύτερο ελληνικό ελαιόλαδο» και χρυσό στον Joop Japan). «Εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ιταλία και την Ισπανία. Επίσης, στον Καναδά και στις ΗΠΑ μέσω Amazon. Οι εξαγωγές μας αυξήθηκαν», αναφέρει η κα Κελίδου, αποδίδοντας την επιτυχία στη σκληρή δουλειά και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει.

Η Κύκλωπας ΑΕ πρόβαρε στον τομέα της φροντίδας της επιδερμίδας τρία σαπούνια, φτιαγμένα από το ομώνυμο ελαιόλαδο, με λεβάντα και τεϊόδεντρο, σανταλόξυλο και κανέλα, πράσινο πηλό και δυόσμο, καθώς και ένα φυσικό λάδι σώματος.

Επιλέγουμε ελληνικά

Η Κύκλωπας ΑΕ πρόβαρε στον τομέα της φροντίδας της επιδερμίδας τρία σαπούνια, φτιαγμένα από το ομώνυμο ελαιόλαδο, με λεβάντα και τεϊόδεντρο, σανταλόξυλο και κανέλα, πράσινο πηλό και δυόσμο, καθώς και ένα φυσικό λάδι σώματος. «Επιλέξαμε να εμπλουτίσουμε τον κατάλογό μας, γιατί το ζητάει το καταναλωτικό κοινό, με προϊόντα παρασκευασμένα από το λάδι μας».

Η κα Κελίδου τονίζει πως όποιο προϊόν χρησιμοποιούν είναι ελληνικό, από την πρώτη ύλη μέχρι τα δοχεία τους. Επίσης, τα dressings που κυκλοφορούν σε έξι γεύσεις γίνονται από ελιές αλεσμένες με πραγματικά φρέσκα φρούτα και βότανα από την ελληνική γη που ελαιοποιούνται με κρύα πίεση μαζί με τις μόλις λίγων ωρών μαζεμένες ελιές.