Έβρος: Πρωτοβουλία συγκράτησης του πληθυσμού στο Σουφλί

Με έναν πρωτότυπο και ταυτόχρονα ουσιαστικό τρόπο, η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς επιχειρεί να συγκρατήσει τον πληθυσμό. Οι εμπλεκόμενοι προχωρούν στην εκπόνηση ειδικής λίστας που θα βοηθάει ανθρώπους που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους να βρουν ένα σπίτι σε άκρως λογική τιμή.

Η πρωτοβουλία αποβλέπει στα αδιάθετα ακίνητα, καλώντας τους ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων στο Σουφλί και τα γύρω χωριά να επικοινωνούν με την Ένωση, η οποία θα συμβάλλει στην εύρεση του επόμενου ενοικιαστή τους.

Χαμηλό ενοίκιο

«Σκοπός της δράσης είναι να καταρτίσουμε μία λίστα που θα διανέμεται και θα προβάλλεται στις δημόσιες υπηρεσίες, με σκοπό να επικοινωνούν οι ενδιαφερόμενοι με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και να βρίσκουν το κατάλληλο σπίτι για αυτούς. Το ενοίκιο που προωθούμε είναι της τάξης των 100 έως 200 ευρώ, ανάλογα, φυσικά, με την κατοικία.

Οι κατοικίες που θα μπούνε στη λίστα θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις για μία αξιοπρεπή διαβίωση», αναφέρουν ο πρόεδρος της Ένωσης, Θεόδωρος Τσιαμίτας, και η γραμματέας, Δήμητρα Μπουρουλίτη. Οι πάσης φύσεως ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το Σουφλί, εκτός από πατρίδα του μεταξιού, συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου, σύμφωνα με τον κορυφαίο διαγωνισμό «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, καθώς διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 170 συμμετοχές από 75 χώρες του κόσμου.

Επιπλέον, μέσα από προγράμματα διεθνών πανεπιστημίων, χάρη και στους δραστήριους μεταξουργούς του, αποτελεί όχι μόνο τουριστικό προορισμό, αλλά και ερευνητικό.