ΕΒΖ: Εγκρίθηκε το πλάνο της Πειραιώς, ανοίγει ο δρόμος για εξόφληση των παραγωγών

Αποκλειστικό: Την Τρίτη 29/1 πληρώνεται η συνδεδεμένη ενίσχυση στα ζαχαρότευτλα

Το δρόμο για την εξόφληση των τευτλοπαραγωγών για ένα μεγάλο μέρος της πρώτης ύλης που παρέδωσαν πέρυσι στη βιομηχανία ανοίγει η έγκριση από το Δ.Σ. της ΕΒΖ της πρότασης αναδιάρθρωσης που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνεδρίασε την Τετάρτη 20 Ιουλίου και, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, έχοντας υπόψη του το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο που του παρέδωσε το διεθνές γραφείο συμβούλων στο οποίο είχε ανατεθεί η σύνταξη του, έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση αναδιάρθρωσης που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε στον Εκκαθαριστή του βασικού μετόχου της Εταιρείας (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ), στην δικαιοδοσία του οποίου είναι πλέον η ενημέρωση σχετικά της δανείστριας Τράπεζας και η σύγκλιση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση των πρώτων 5 εκ.ευρώ που προβλέπει η πρόταση αναδιάρθρωσης.

«Το Δ.Σ της ΕΒΖ ΑΕ με την σημερινή του απόφαση υλοποιεί την δέσμευση για την συνέχιση λειτουργίας της Εταιρείας και την σύντομη εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της προς τους Έλληνες τευτλοκαλλιεργητές», καταλήγει η ανακοίνωση.