Εδραιώνεται σε ελληνική αγορά και εξαγωγές η Υιοί Γαλίκα με τα Βιομηχανικά Σφαγεία Αγρινίου

Στη Δυτική Ελλάδα επεκτείνει τη δραστηριότητά της η «Υιοί Γ. Γαλίκα», ενισχύοντας παράλληλα το εξαγωγικό της αποτύπωμα με την απόκτηση του συνόλου των εγκαταστάσεων των Βιομηχανικών Σφαγείων της Ένωσης Αγρινίου.

Η νέα επένδυση στον χώρο του κρέατος έρχεται μετά την εξαγορά, από το καλοκαίρι του 2020, των Βιομηχανικών Σφαγείων Λάρισας, πράγμα που σημαίνει ότι η επιχείρηση διαθέτει εγκαταστάσεις στους δύο νομούς με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς αμνοεριφίων στη χώρα. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, συντήρησης και τυποποίησης κρέατος στη Βέροια, «αγκαλιάζει» πλέον το σύνολο σχεδόν του ελλαδικού χώρου.

Ενίσχυση εξωστρέφειας

Όπως εξηγεί στην «ΥΧ» ο Γιάννης Γαλίκας, εκ των δύο αδερφών (τέταρτη γενιά στο εμπόριο κρέατος) που «τρέχουν» την εταιρεία, πρόκειται για ακόμα μία στρατηγική κίνηση που έχει ως βασικό στόχο να εδραιώσει έτι περαιτέρω τη θέση της τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στο πεδίο των εξαγωγών προς ΕΕ και τρίτες χώρες.

Με τα Βιομηχανικά Σφαγεία του Αγρινίου μπορεί πλέον να εξυπηρετεί με ακόμα μεγαλύτερη άνεση κτηνοτρόφους από την Αιτωλοακαρνανία, την Ήπειρο, αλλά και την Πελοπόννησο. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την εξαγορά δίνεται «ένα μήνυμα στήριξης στους κτηνοτρόφους της Δυτικής Ελλάδας, μιας περιοχής με μακρά παράδοση και τεχνογνωσία στα αιγοπρόβατα και τους χοίρους».

Οι εγκαταστάσεις στο Αγρίνιο βρίσκονται στο δηµοτικό διαµέρισµα Σπολάιτας Αγρινίου, πλησίον της γέφυρας του Αχελώου και συγκαταλέγονται στα πλέον σύγχρονα σφαγεία της Δυτικής Ελλάδας. Διαθέτουν τρεις γραμμές παραγωγής (βοοειδή, χοίροι, αιγοπρόβατα) και δυνατότητα σφαγής κουνελιών, ενώ είναι εναρμονισμένες με τα πρότυπα και τις απαιτήσεις της διεθνούς νομοθεσίας.

Επίσης, είναι πιστοποιημένα από τη ΒΙΟΕΛΛΑΣ για τη σφαγή βιολογικών ζώων. Διαθέτουν μεγάλους χώρους σταβλικών εγκαταστάσεων για την υποδοχή των ζώων, πρόψυξη μετά τη σφαγή και ψυκτικούς θαλάμους συντήρησης, καθώς και μονάδα βιολογικού καθαρισμού.