Με το έτσι θέλω η εγκατάσταση κεραίας σε χωριό της Ευρυτανίας

Για αυθαιρεσία διαφόρων φορέων στην εξπρές αδειοδότηση για την εγκατάσταση κεραίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού Χελιδόνα στην Ευρυτανία.
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Για αυθαιρεσία διαφόρων φορέων στην εξπρές αδειοδότηση για την εγκατάσταση κεραίας καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού Χελιδόνα στην Ευρυτανία. Η τοπική κοινότητα και ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού έχουν προβεί σε όλα τα νόμιμα ένδικα μέσα για την αποτροπή της ολοκλήρωσης του έργου.

Η εγκατάσταση της κεραίας, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, είναι 35 μέτρων και εφάπτεται με το χωριό, καθώς απέχει μόλις 90 μέτρα από το πρώτο σπίτι. Κατηγορούν τους υπεύθυνους για διαδικασίες εξπρές, οι οποίες ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας. Όπως είναι γνωστό, λόγω του μεγάλου υψομέτρου, η Ευρυτανία προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πολύ περισσότερο των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ανεμογεννήτριες. Μια τέτοια εξέλιξη αλλάζει τη φυσιογνωμία της περιοχής και πολλοί υποστηρίζουν ότι η εγκατάσταση τέτοιων υποδομών θα επιφέρει ανεπανόρθωτες περιβαλλοντικές βλάβες.

Η Χελιδόνα Ευρυτανίας και το σύνολο των χωριών αποτελούν μέρη με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και ομορφιά. Το κυρίαρχο οικονομικό μοντέλο είναι αυτό της ήπιας ανάπτυξης μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με σαφή αναφορά στον πρωτογενή τομέα και τον εναλλακτικό τουρισμό. Δυστυχώς, όμως, κάποιοι άλλοι σχεδιάζουν λογαριάζοντας μόνο τα δικά τους συμφέροντα, χωρίς φυσικά τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής.

-Διαφήμιση-