Έξι δόσεις για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ μελετά το υπουργείο Οικονομικών

Σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ, άμεσα οι επιστροφές φόρου έως 10.000 ευρώ

Να αυξήσει στις έξι τον αριθμό των δόσεων για την εξόφληση του φετινού ΕΝΦΙΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομιών Τρύφων Αλεξιάδης προσερχόμενος την Πέμπτη 7 Ιουλίου στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ( ΚΥΣΟΙΠ)δήλωσε ότι εξετάζεται να επανέλθει το καθεστώς των έξι δόσεων όπως έγινε και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του φόρου σε μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος κάθε έτους με αποτέλεσμα για φέτος να προκύπτουν 4 δόσεις με πρώτη τον Σεπτέμβριο δεδομένου ότι η εκκαθάριση του φόρου θα γίνει τον Αύγουστο.

Ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να προωθήσουν σχετική ρύθμιση, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις.

Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή του φόρου από τους φορολογούμενους θα επιμηκυνθεί έως και τον Φεβρουάριο του 2017.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είπε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια προς την κατεύθυνση αυτή.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)